Lauri Markkanen tykitti vuoden parhaansa toistaiseksi

Lauri Markkanen siirtyi syksyllä 2022 Utah Jazzin NBA-joukkueeseen. (Kuva NBA)

Lauri Markkasen loistava iltakaan ei riittänyt katkaisemaan Utah Jazzin tappiokierrettä NBA:ssa.

KORIPALLO Lauri Markkanen teki paluun NBA-parketille maanantaina hyvin tuloksin. Hän oli loistavassa iskussa viimeistellen vuoden kovimman pistemääränsä, mutta siitä huolimatta hänen seuransa Utah Jazz taipui.

Markkanen oli edellisillä viikoilla pelannut harvakseltaan takareisivamman takia. Maanantaina Dallas Mavericksia vastaan hän näytti olevan huippukunnossa. Dallas-otteluun. Markkanen heitti 34 pistettä, mutta Dallas vei pelin nimiinsä koriluvuin 115-105.

Markkasen pistemäärä oli hänen tämän vuoden korkein. Edellisen kerran hän viimeisteli vähintään 34 pistettä marraskuun lopulla, jolloin hän murjoi kauden ennätyspisteikseen 38, kun Utah taisteli kaksi jatkoaikaa Phoenixin kanssa.

Markkanen oli tarkkakätisenä kolmen pisteen rajan takaa upottaen kuusi heittoa sisään yhdeksästä yrityksestä. Samalla Markkanen rikkoi urallaan 1000 onnistuneen kolmen pisteen heiton rajan.

Suomalaisjätin loistopelistä huolimatta Utah joutui taipumaan supertähtien Luka Doncicin (29/12/13) ja Kyrie Irvingin (27) edessä. Tappio oli Utahille kuudes peräkkäinen.

Markkasen kausi päättyy huhtikuussa. Utah Jazzilla ei enää ole realistisia mahdollisuuksia pudotuspeleihin.

Lue myös: Ilves otti todella tärkeän voiton

Kommentoi Facebookissa