Lauri Markkaselle hurjat pisteet – ei riittänyt

Lauri Markkanen siirtyi syksyllä 2022 Utah Jazzin NBA-joukkueeseen. (Kuva NBA)

Lauri Markkasen Utah Jazz uhkaa jäädä NBA:n pudotuspeleistä rannalle.

KORIPALLO Lauri Markkanen heitti NBA-ottelussa tiistaina 38 pistettä, mutta ne eivät riittäneet auttamaan Utah Jazzia voittoon. Miami Heat voitti dramaattisen ottelun 119-115.

Markkanen upotti pelitilanneheittonsa 53,8 prosentin tarkkuudella, mutta ratkaisuhetkillä hän epäonnistui. Markkasen viisi viimeistä heittoa epäonnistuivat.

Mutta Markkanen paransi tasoaan huomattavasti edellisestä kehnosta esityksestään Charlottea vastaan. Charlotte-ottelu oli Markkasen kauden heikoin monella mittarilla.

– Se oli aika naurettavaa. Et voi oikeastaan muuta kuin nauraa sille. Se oli vain yksi niistä illoista. Sellaista voi tapahtua, Markkanen kommentoi Charlotte-ottelua.

Miamia vastaan 36.50 minuuttia urakoinut Markkanen pelasi jo 15. vähintään 30 pisteen ottelunsa tällä kaudella. Hän kirjautti tilastoriviinsä pisteiden päälle kahdeksan levypalloa, yhden koriin johtaneen syötön ja torjunnan, sekä kolme riistoa.

Markkasen pistekeskiarvo ottelua kohden on 25,2. Se on NBA:n 14. paras.

Mutta Utah Jazzin kausi uhkaa päättyä aikaisin. Tappio pudotti Jazzin läntisessä lohkossa sijalle 12.

Pääsy pudotuspelikarsintoihin edellyttää Utahilta useita voittoja loppukauden otteluissa paperilla paremmista joukkueista. Jazzin tilanne alkaa olla pudotuspelihaaveiden kannalta jo tukala.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukin kausi uhkaa päättyä pettymykseen

Kommentoi Facebookissa