Lauri Markkaselle ja Utahille pakkovoitto

Lauri Markkanen siirtyi syksyllä 2022 Utah Jazzin NBA-joukkueeseen. (Kuva NBA)

Lauri Markkanen heitti 29 pistettä joukkueensa Utah Jazzin tärkeässä voitossa NBA:ssa.

KORIPALLO Lauri Markkasen seura Utah Jazz voitti maanantaina vieraskentällä NBA-ottelussa Indiana Pacersin koriluvuin 123-117. Markkanen oli jälleen elementissään heitettyään 29 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan.

Jazz sai pelin haltuunsa päätösneljänneksellä ja johti parhaimmillaan 12 pisteellä. Pacers kiri vielä kahdesti parin pisteen päähän, mutta Jazzin Jordan Clarksonin korit tappoivat kotijoukkueen kirin.

Clarkson heitti 22 pistettä tauon jälkeen. Hän heitti kaikkiaan 29 pistettä ja jakoi Jazzin pistekuninkuuden Markkasen kanssa.

Markkanen osui pelitilanneheittonsa 10/20, joista kolmoset 2/9. Markkanen säkitti kaikki seitsemän vapaaheittoaan.

Jazz nousi voitollaan läntisen konferenssin kymmenenneksi. Joukkueella on tilillään 29 voittoa ja 30 tappiota.

Indiana Pacers on itäisessä konferenssissa pudotuspeliviivan alapuolella. Jazz ottikin maanantaina pudotuspelitaiston kannalta eräänlaisen pakkovoiton.

Konferenssin kymmenen parasta etenee pudotuspeleihin ja sijoille 7-10 karsivat pääsystä ensimmäiselle varsinaiselle pudotuspelikierrokselle. Utah Jazz on siis kiinni viimeisessä pudotuspelikarsintapaikassa.

Jazz teki viime viikolla pelaajakauppoja, jotka tilapäisesti heikensivät joukkuetta, mutta kauppojen avulla seura tähyää parempaan tulevaisuuteen. Pudotuspelipaikkaa voi silti pitää Jazzin osalta realistisena tavoitteena.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomalaisella koripalloilulla kulkee lupaavasti – harrastajamäärä rikkoi ennätyksen

Kommentoi Facebookissa