Lauri Markkaselta heikompia otteita – ”Jotenkin pallo ei enää liikkunut”

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa.

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa. (Kuva AOP)

Lauri Markkanen on pelannut kaksi perättäistä vaisumpaa ottelua NBA:ssa.

KORIPALLO Suomen NBA-tähti Lauri Markkanen väläytteli viime viikolla Chicago Bullsin voitto-otteluissa, mutta kahdessa viimeisessä ottelussa hänen otteensa ovat herättäneet hurraahuutoja vähemmän. Maanantaina Bulls hävisi kotonaan Boston Celticsille 103-119, eikä Markkanen ollut parhaalla tasollaan.

Markkanen pussitti 18 pistettä. Toisessa perättäisessä ottelussa hän ei ollut riittävän tehokas.

– Pitäisi olla tehokkaampi korin lähellä. Tuntuu siltä, että tuhlaan liikaa helppoja paikkoja. Pitäisi myös pystyä lukemaan vastustajan puolustusta paremmin, Markkanen sanoi lehdistötilaisuudessa.

Markkasen mukaan keinoja otteiden parantamiseen voisi löytyä paremmalla valmistautumisella.

– Kaikkien aloituskokoonpanon pelaajien pitäisi pelata paremmalla energialla. Täytyy valmistautua peleihin paremmin, hän sanoi

Juttuvinkki: Susijengibuumia uhkaa syöksykierre – kohtalonpeli helmikuussa Georgiassa

Zach LaVine heitti ottelussa 30 pistettä. Hän on noussut selkeästi Bullsin tärkeimmäksi pelaajaksi, mutta otteluiden voittaminen on vaikeaa, jos muut joukkueen pelaajat eivät saa itsestään parasta irti.

Markkanen tuli Chicago Bullsiin 2017, eikä seura ole päässyt Markkasen kolmen kauden aikana pudotuspeleihin. Tämä kausi on alkanut paremmin. Bulls on voittanut 17 ottelustaan seitsemän ja on tiukasti mukana taistelussa viimeisistä pudotuspelipaikoista kahdesta perättäisestä tappiostaan huolimatta.

Markkanen on pudotuspelipaikan osalta avainasemassa. Hänen on kyettävä hyödyntämään potentiaalinsa paremmin.

– Jotenkin pallo ei enää liikkunut, ja vastustaja sai pisteputkia. Emme pelanneet tasollamme. Koko ajattelutapa pitää muuttaa, ja täytyy alkaa pelata kovemmin molemmissa päissä kenttää, Markkanen näkee.

Maanantaisen NBA-kierroksen hahmo oli LeBron James hänen edustamansa Los Angeles Lakersin voitettua vieraskentällä Cleveland Cavaliersin koriluvuin 115-108. LeBron, joka on entinen Cavaliersin pelaaja, pussitti hurjat 46 pistettä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lauri Markkanen pelaa lupaavasti – Chicago Bullsin kurssi nousussa

Kommentoi Facebookissa