Lauri Markkanen pelaa lupaavasti – Chicago Bullsin kurssi nousussa

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa.

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa. (Kuva AOP)

Lauri Markkanen ja hänen seuransa Chicago Bulls ovat löytäneet hyvän pelivireen NBA:ssa.

KORIPALLO Suomen ainoa NBA-pelaaja Lauri Markkanen esiintyi vahvasti, kun hänen edustamansa Chicago Bulls voitti Charlotte Hornetsin perjantaina koriluvuin 123-110. Markkanen upotti ottelussa 23 pistettä ja nappasi kaksi levypalloa.

Markkanen oli joukkueensa esitykseen tyytyväinen.

– Mielestäni liikutamme hyvin palloa ja käytämme vapaat heittopaikat hienosti eduksemme, Markkanen sanoi ottelun jälkeen ESPN:n mukaan.

Markkanen upotti pelitilanneheittonsa 10/17. Kolmen pisteen heittoja hänellä oli kahdeksan, joista kolme meni sisään.

Markkanen oli Bullsin toiseksi paras pistemies. Joukkueen pisteahnein oli Zach LaVine (25/6/9 syöttöä), joka on pelannut viime aikoina erinomaisesti.

– Kaikki tiedämme, että hän osaa tehdä pisteitä, mutta hän on tehnyt lisäksi erinomaista työtä saamalla muut vireeseensä mukaan, Markkanen kehui LaVinea.

Juttuvinkki: Susijengibuumia uhkaa syöksykierre – kohtalonpeli helmikuussa Georgiassa

Bulls otti kolmannen perättäisen voittonsa. Joukkueen tilanne on reilussa viikossa kääntynyt lupaavaksi

– Joukkueella on vielä opittavaa, mutta tämä oli hyvä askel. Ryhmämme tekee todellakin töitä. Meillä on hyvä nippu voittoon sitoutuneita pelaajia, Bullsin päävalmentaja Billy Donovan kommentoi joukkueensa tilannetta lehdistötilaisuudessa.

Bulls on pelannut nyt 15 ottelua, joista on voittanut seitsemän. Läntisen konferenssin sarjataulukossa Bulls on yhdeksäntenä. Kahdeksan parasta etenee pudotuspeleihin.

Bullsissa neljättä kauttaan pelaava Markkanen ei vielä ole kokenut NBA:ssa pudotuspelejä. Tänä vuonna pudotuspelipaikka vaikuttaa Bullsin viime pelien esitysten perusteella jopa realistiselta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lauri Markkasella kulki jo mallikkaasti – vahvassa roolissa voitto-ottelussa

Kommentoi Facebookissa