Lauri Markkasella kulki jo mallikkaasti – vahvassa roolissa voitto-ottelussa

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa.

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa. (Kuva AOP)

Parketilla loistanut Lauri Markkanen heitti 29 pistettä, kun Chicago Bulls voitti Dallas Mavericksin NBA-ottelussa.

KORIPALLO Lauri Markkanen pelasi vakuuttavan ottelun NBA:ssa sunnuntaina. Markkasen edustama Chicago Bulls kaatoi Dallas Mavericksin koriluvuin 117-101 ja katkaisi tappioputkensa.

Markkanen teki paluun perjantaina muutaman viikon tauon jälkeen. Toisessa ottelussa paluunsa jälkeen hänen pelinsä kulki jo mallikkaasti. Hän heitti 29 pistettä.

– Tuntui, että heitot jäivät vähän vajaiksi. Yritin saada jalan kulkemaan. Kunnon puolesta tuntui varsin hyvältä. Kolmannella neljänneksellä oli pätkä, kun tunsin, että jo 20 sekunnin jälkeen olin puhki. Sitä pätkää lukuun ottamatta meni hyvin, Markkanen sanoi lehdistötilaisuudessa.

Bulls ei lähtenyt otteluun suosikkina. Mavericks on läntisessä konferenssissa pudotuspeliviivan yläpuolella, vaikka ei sarjan mestarisuosikkeihin lukeudukaan. Voitto olikin Bullsille henkisesti tärkeä.

Markkasen kauden alku oli vaikea loukkaantumisen takia. Bullsin peli ei muutenkaan kulkenut hyvin. Kun Markkanen pääsi tasolleen, tuli heti voitto.

– Tykkään Laurin aggressiivisesta pelaamisesta, tyyli on yllättävä. Hän ajaa korille rajummin kuin ennen, Markkasen joukkuetoveri Garrett Temple sanoi lehdistötilaisuudessa.

Juttuvinkki: Susijengibuumia uhkaa syöksykierre – kohtalonpeli helmikuussa Georgiassa

Eurooppalaiset ovat viime vuosina saaneet NBA:ssa yhä enemmän jalansijaa. Mavericksin latvialaispelaajaa Kristaps Porzingisia pidetään yhtenä maailman parhaista koripalloilijoista.

Markkanen pelaa mielellään Porzingisia vastaan.

– Tietenkin hauskaa kisata häntä vastaan. Hän on tasokas voimahyökkääjä, joten on hienoa, että hän pelaa taas (loukkaantumisen jälkeen). Hyvä jätkä, Markkanen kehui.

NBA-kaudella Bulls on voittanut viisi ottelua ja hävinnyt kahdeksan. Bulls on pudotuspeliviivan alapuolella sijoituksen ollessa itäisessä konferenssissa 11:s. Liigan ykkönen on Los Angeles Lakers 11 otteluvoitollaan.

Teksti Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Lauri Markkanen teki viimein paluun – Chicagolle harmittava tappio

Kommentoi Facebookissa