Lauri Markkanen teki viimein paluun – Chicagolle harmittava tappio

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa.

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa. (Kuva AOP)

Lauri Markkanen palasi NBA:ssa tositoimiin oltuaan sivussa seitsemästä ottelusta.

KORIPALLO Seitsemästä perättäisestä NBA-ottelusta sivussa ollut Lauri Markkanen palasi perjantaina Chicago Bullsin aloitusviisikkoon, kun Bulls taipui vierasottelussa Oklahoma City Thunderille jatkoajan jälkeen koriluvuin 125-127 (68-50, 118-118). Markkanen heitti paluuottelussaan 16 pistettä.

Markkanen säkitti pelitilanneheittonsa 5/14. Kolmoset hän upotti 3/9. Markkanen keräsi kuusi levypalloa, yhden riiston ja kaksi torjuntaa 35 minuutissa.

Markkanen oli sivussa Bullsin seitsemästä edellisestä ottelusta NBA:n koronaprotokollan vuoksi.

– Henkilökohtaisesti tuntui hyvältä. Tietenkin kestää hetken saada jalat alle. Pari kertaa olin aika puhki, koska en ole pelannut kahteen viikkoon. Muuten tuntui hyvältä, Markkanen kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Bulls johti ottelua toisella puoliajalla parhaimmillaan 22 pistettä, mutta Thunder kiri jatkoajalle asti 33 pistettä upottaneen Shai Gilgeous-Alexanderin johdolla. Bullsin Zach LaVinella oli sekä varsinaisen peliajan että jatkoajan lopussa mahdollisuudet kääntää Bullsille, mutta hänen heittonsa menivät ohitse.

– Olimme 20 pistettä johdossa ja aloimme menettämään palloa. He pistivät painetta meihin, kun olimme hyökkäyksessä. Emme pystyneet vastaamaan fyysisyydessä ja meidän pitää olla kovempia pallon kanssa. Meillä taisi olla seitsemän peräkkäistä menetystä kolmannella neljänneksellä. Me emme voi menettää palloa noin paljon ja odottaa, että voitamme, Markkanen harmitteli.

Juttuvinkki: Susijengibuumia uhkaa syöksykierre – kohtalonpeli helmikuussa Georgiassa

Bullsin parhaat pistemiehet olivat LaVine (35/7/6 syöttöä) ja Coby White (22/9/7). Thunderin parhaimmistoon Gilgeous-Alexanderin lisäksi kuului Luguentz Dort (21/8/6 riistoa).

Markkanen pelaa Bullsin riveissä nyt neljättä kauttaan. Hänen aikanaan Bulls ei ole selviytynyt pudotuspeleihin, eikä joukkueen taso näytä nousseen tälläkään kaudella.

NBA:n itäisen konferenssin sarjataulukossa Bulls on sijalla 12 voitettuaan 12 ottelustaan vain neljä. Konferenssin kahdeksan parasta saa paikan pudotuspeleihin.

Ennen tämän kauden alkua Markkanen hylkäsi Bullsin sopimustarjouksen. Ensi kesänä hänen tavoitteenaan on saada sopimus paremmasta seurasta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lauri Markkanen pelaa upporikasta ja rutiköyhää

Kommentoi Facebookissa