Suomen yhdistetty nosteessa – kaksi palkintosijaa kahdessa päivässä

Ilkka Herola on yhdistetyssä maailman parhaita hiihtäjiä.

Ilkka Herola on yhdistetyssä maailman parhaita hiihtäjiä. (Kuva AOP)

Ilkka Herola sijoittui yhdistetyn maailmancupissa Val di Fiemmessä perjantaina toiseksi. Lauantaina hän sijoittui parikisassa Eero Hirvosen kanssa kolmanneksi.

YHDISTETTY Yhdistetty saattaa olla Suomen menestyslaji Oberstdorfissa helmi-maaliskuun vaihteessa järjestettävissä hiihdon MM-kisoissa. Tästä on saatu merkkejä Val di Fiemmessä, missä Ilkka Herola on ollut maailmancupin kisoissa kahden päivän sisällä kahdesti palkintopallilla.

Perjantaina Herola saavutti kakkostilan henkilökohtaisessa kilpailussa. Lauantaina Herola ja Eero Hirvonen puolestaan saavuttivat kolmostilan parikisassa.

– Hieno päivä oli, toinen jo putkeen. Tänään meni mäessä henkilökohtaisesti tosi hyvin, siihen voi olla oikein tyytyväinen. Hiihtokin oli tasapainoinen ja hyvää vauhtia pystyi pitämään, vaikka ei apuja ei tullutkaan. Oli vähän erikoinen tilanne, kun Saksa ja Itävalta olivat sopineet, että kakkosjoukkueet ei saa vetää, varmistivat ykkösjoukkueiden voiton sillä. Jäätiin pelaamaan sitä kolmospaikkaa ja se meni hyvin. Eero hoiti homman kotiin, Herola sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Hirvonen, joka saavutti Pyeongchangin 2018 talviolympiakisoissa henkilökohtaisissa kaksi kuutostilaa, oli maailmancupissa ensi kertaa palkintopallilla lähes kahteen vuoteen.

– Huikee päivä kokonaisuutena! Alkoi itsellä olla edellisestä podiumista hetki, Lahdessa 2019 edellisen kerran sinne pääsin nousemaan. Hyvältä tuntui onnistua tänään. Jännittävä kisapäivä oli, ihan kohtalainen hyppy tähän Fiemmen tasoon, ehkä vähän huono tuuri kävi olosuhteissa. Onneksi ei päässyt ero venähtämään liian suureksi ja ”Ilulla” oli niin mahtava hyppy, että päästiin loistavasta asemasta hiihto-osuudelle, Hirvonen sanoi.

Juttuvinkki: Mäkiviikon viinanhuuruista historiaa – Matti Nykänen aneltiin mukaan ja lähetettiin kotiin

Voiton vei Saksan ykkösjoukkue, jossa kilpailivat Eric Frenzel ja Fabian Riessle. Itävallan joukkue, Johannes Lamparter ja Lukas Greiderer sijoittui toiseksi.

Suomen kakkosjoukkue, jossa kisasivat Arttu Mäkiaho ja Leevi Mutru, oli 16:s. Mäkiaho ja Mutru jäivät kisan jumboiksi.

Suomen yhdistetty lähti viime vuosikymmenen puolivälissä uuteen nousuun. Hirvosen ja Herolan potentiaali on ollut tiedossa, mutta maailman terävimmälle huipulle he eivät ole nousseet. Mäkiosuudella suomalaiset antavat yhä liikaa tasoitusta.

Hirvonen kärsi olympiatalven loukkaantumisista. Herolan ongelmana on ollut yliyrittäminen.

Val di Fiemmen perjantain ja lauantain kisojen perusteella suomalaisilla on Oberstdorfissa saumoja kahteenkin mitaliin. Herola on mitalikandidaatti henkilökohtaisissa kisoissa ja Hirvosen kanssa hän taistelee mitalista parikisassa.

Muut Suomen yhdistetyn maajoukkueen kilpailijat ovat maailman kärjestä yhä valitettavan kaukana. Mutrulla ja Mäkiaholla toivottua kehitystä ei ole tapahtunut.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tour de Ski ei nostattanut riemua Suomen hiihdon tilasta

Kommentoi Facebookissa