Tour de Ski ei nostattanut riemua Suomen hiihdon tilasta

Krista Pärmäkoski on moninkertainen olympiamitalisti ja MM-mitalisti.

Krista Pärmäkoski on moninkertainen olympiamitalisti ja MM-mitalisti. (Kuva AOP)

Krista Pärmäkoski oli Tour de Ski -kiertueella parhaana suomalaisena viides. Norjalaiset eivät olleet mukana.

HIIHTO Maastohiihdon Tour de Ski -kiertue päättyi sunnuntaina Val di Fiemmessä Alpe Cermisin raastaviin loppunousuihin. Naisten kilpailun voitti Yhdysvaltain Jessica Diggins ja miesten kilpailun Venäjän Aleksander Bolshunov.

Tämän vuoden Tour de Ski ei edustanut urheilullisella puolella todellisen huipputapahtuman arvoa. Norjalaishiihtäjät jäivät kiertueelta pois.

Krista Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena viides. Sijoitus olisi varmasti ollut paljon huonompi, jos norjalaiset olisivat olleet mukana.

Pärmäkoski oli 10 kilometrin päätösosuudella vasta 12:s. Hän jäi kokonaiskilpailussa viidenneksi, vaikka oli hyvissä asemissa palkintosijataistelussa vielä lauantain jälkeen.

– Kyllä Alpe Cermis (kuuluisa loppunousu) rankaisi minua tänään kovalla kädellä. Oli kyllä vaikeaa. Hiihdin tämän etapin ensimmäistä kertaa yhteislähtönä. Se oli melkoista miekkailua. Siellä ei yksinkertaisesti päässyt välillä ohi. Vauhti pysähtyi. Olen sitä mieltä, että tämä pitäisi hiihtää takaa-ajokilpailuna, Pärmäkoski kommentoi Yle Urheilulle.

Pärmäkoski väläytteli kiertueella ajoittain, mutta onnistuneeksi hänen kisaurakkaansa ei voi sanoa. Oberstdorfin MM-kisojen suhteen Pärmäkoskella on vielä paljon työtä edessään, jos hän aikoo mitaleille niissä kekkereissä yltää.

Juttuvinkki: Mäkiviikon viinanhuuruista historiaa – Matti Nykänen aneltiin mukaan ja lähetettiin kotiin

Johanna Matintalo oli kisan kokonaistuloksissa 17:s. Hän hiihti ensimmäistä kertaa Tour de Skin loppuun.

Matintalo on ollut maajoukkueessa mukana jo neljän vuoden ajan. Häneltä puuttuu yhä se suuri askel huipputasolle. Maailman kärki on häneltä vielä kaukana.

Miesten kisassa Iivo Niskasta ei nähty tositoimissa. Markus Vuorela oli parhaana suomalaisena 24:s. Juho Mikkosen sijoitus oli 39:s, Lauri Lepistön 50:s ja Verneri Suhosen 51:s.

Vuorela väläytteli kiertueella ajoittain ja osoitti nostaneensa selkeästi tasoaan. Hänellä on varmasti potentiaalia kehittyä yhdeksi suomalaisen maastohiihdon kärkinimistä, mutta MM-kisojen suhteen liikoja ei häneltä kannata vielä odottaa.

Oberstdorfin MM-kisoissa Iivo Niskanen on Suomen vahvin mitaliehdokas. Miesten viestiin Suomi saa varmasti jalkeille joukkueen, joka voi taistella pronssimitalista. Myös naisten viestistä pronssi on saavutettavissa täydellisellä onnistumisella.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomen alppihiihdolle ikävä takaisku

Kommentoi Facebookissa