Suomen alppihiihdolle ikävä takaisku

Rosa Pohjolainen on Suomen alppihiihdon merkittävä lupaus

Rosa Pohjolainen on Suomen alppihiihdon merkittävä lupaus. (Kuva AOP)

Alppihiihtolupaus Rosa Pohjolaisen kausi on ohi polvivamman takia.

ALPPIHIIHTO Suomen alppihiihtomaajoukkueesta kiiri torstaina synkkä uutinen, kun Rosa Pohjolaisen, 17, kausi päättyi harmillisesti loukkaantumiseen. Pohjolainen kaatui harjoituksissa Italiassa.

Pohjolainen palasi Suomeen välittömästi maajoukkuelääkärin vastaanotolle.

– Polven eturistiside on poikki ja kierukka täytynee kiinnittää. Valitettavasti tämä kausi on tässä, ja lumituntumaa voidaan arvioida otettavan puolen vuoden kuluttua, summaa LL.Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Sikri Tukiainen Ski Sport Finlandin tiedotteessa.

Takaisku on karvas, sillä Pohjolainen on esittänyt loistokkaan lupaavia otteita tällä kaudella. Varsinkin maailmancupin kisoissa Levillä hän oli vahvassa iskussa ja oli vähällä sijoittua jopa kymmenen parhaan joukkoon.

Nyt Pohjolainen joutuu loppukauden ajan kuntouttamaan polveaan. Seuraavana haasteena on sitten maailmancup kaudella 2021-2022 sekä vuoden kuluttua järjestettävät Pekingin olympiakisat.

Juttuvinkki: Mäkiviikon viinanhuuruista historiaa – Matti Nykänen aneltiin mukaan ja lähetettiin kotiin

Tällä kaudella Pohjolainen ehti kerätä maailmancupissa neljä pistettä. Hänen lisäkseen suomalaisista oli laskenut pisteille vain Samu Torsti, jolla myöskin on neljä pistettä.

Naisten Eurooppa-cup jatkuu kahdella pujottelun osakilpailulla 9. ja 10. tammikuuta Ranskan Vaujanyssa sekä pujottelun maailmancupin osakilpailulla 12. tammikuuta Itävallan Flachaussa, missä Riikka Honkanen on mukana. Honkanen on Pohjolaisen ohella merkittävämpi suomalainen lupaus, vaikka hän ei tällä kaudella ole menestynytkään.

Suomalainen alppihiihto on ollut Tanja Poutiaisen ja Kalle Palanderin huippuvuosien jälkeen alamaissa. Maailman kärjen tuntumaan suomalaiset eivät ole nousseet. Pohjolaista pidetään suomalaisen alppihiihdon uskottavuuden potentiaalisimpana pelastajana.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Paras suomalaistulos seitsemään vuoteen – Antti Aalto suoriutui mäkiviikolla hienosti

Kommentoi Facebookissa