Paras suomalaistulos seitsemään vuoteen – Antti Aalto suoriutui mäkiviikolla hienosti

Antti Aalto on Suomen ykkösmäkikotka.

Antti Aalto on Suomen ykkösmäkikotka. (Kuva All Over Press)

Antti Aalto oli Keski-Euroopan mäkiviikon loppupisteissä 15:s. Se oli paras suomalaissijoitus sitten vuoden 2014.

MÄKIHYPPY Suomalaisen mäkihypyn syöksykierre on pysähtynyt ainakin toistaiseksi. Antti Aalto oli Keski-Euroopan mäkiviikolla kokonaiskilpailussa 15:s, mikä oli paras suomalaistulos kiertueella seitsemään vuoteen.

Bischofshofenin päätöskilpailussa Aalto, 25, oli 19:s. Hän pääsi toiselle kierrokselle jokaisessa mäkiviikon neljässä osakilpailussa.

– Tavoitteena oli päästä omalle tasolle hyppäämisessä. Aika lähelle pääsin hyvää tasoa. Mäkiviikko oli kokonaisuudessaan tosi tasainen, vaikka mitään huippuonnistumista ei tullut. Sama taso säilyi jotakuinkin läpi koko viikon, Aalto kommentoi Hiihtoliiton mukaan.

Vuosi sitten Aallon sijoitus oli mäkiviikolla 30:s. Eteenpäin on menty, mutta varmasti Aallolla on potentiaalia korkeammallekin. Onhan hän parhaimmillaan ollut maailmancupin kisoissa kymmenen parhaan joukossa.

Mäkiviikolla oli tällä kertaa mukana vain kaksi suomalaista. Toinen suomalaisosanottaja Niko Kytösaho oli Bischofshofenissa 33:s. Kokonaiskilpailussa Kytösahon sijoitus oli 39:s.

Kytösaho pääsi toiselle kierrokselle Innsbruckin osakilpailussa. Muissa osakilpailuissa hänen taipaleensa päättyi avauskierrokselle.

Juttuvinkki: Mäkiviikon viinanhuuruista historiaa – Matti Nykänen aneltiin mukaan ja lähetettiin kotiin

Myös Kytösaho, 21, on viime vuodesta mennyt eteenpäin huomattavasti. Sekä Aalto että Kytösaho ovat vielä nuoria kavereita, joten lupa on odottaa tulevina vuosina kehitystä.

– Antin tasaisuus on päällimmäisenä mielessä. Minun näkökulmastani viikon paras kisa tuli loppuun. Hyvä suoritus. Kovia nimiä on nippanappa edellä, mutta myös takana, kommentoi Suomen joukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen mäkiviikon annista.

– Nikon kohdalla hyvä oppireissu. Innsbruckissa hieno kisa ja hyvää tekemistä. Täällä ei päässyt mäkeen sinuiksi millään tavalla. Rentous ja vapaus uupui, kun ei ollut mäessä kiinni. Niko pääsi mäkiviikolla jo vähän kuitenkin maistamaan, että millaista on, kun hyppy kulkee. Menestyksen nälkä on kova, Väätäinen jatkoi.

Aallon ja Kytösahon tämän kauden päätavoite on maailmancupin ja mäkiviikon ohella Oberstdorfissa hypättävät MM-kisat. Mitali ei tietenkään ole realistinen tavoite, mutta Aalto voi onnistuessaan yltää kymmenen joukkoon ja joukkuemäessä Suomella on realistinen mahdollisuus toiselle kierrokselle.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tätä ei oltu nähty aikoihin – kaksi suomalaista toiselle kierrokselle mäkiviikolla!

Kommentoi Facebookissa