Tätä ei oltu nähty aikoihin – kaksi suomalaista toiselle kierrokselle mäkiviikolla!

Niko Kytösaho lukeutuu Suomen mäkihypyn kärkinimiin

Niko Kytösaho lukeutuu Suomen mäkihypyn kärkinimiin. (Kuva AOP)

Niko Kytösaho ja Antti Aalto pääsivät Innsbruckissa toiselle kierrokselle. Viimeksi kaksi suomalaismäkikotkaa oli esiintynyt mäkiviikon osakilpailussa toisella kierroksella vuonna 2015.

MÄKIHYPPY Keski-Euroopan mäkiviikon kolmannessa osakilpailussa Innsbruckissa saatiin nykytasoon nähden hieno suomalaisonnistuminen, kun molemmat kisaan osallistuneet suomalaishyppääjät selviytyivät toiselle kierrokselle. Edellisen kerran kaksi suomalaista oli yltänyt mäkiviikon osakilpailussa toiselle kierrokselle 2015.

Niko Kytösaho vastasi päivän parhaasta suomalaispanoksesta oltuaan tuloksissa 21:s. Antti Aalto oli 27:s.

Kytösaho hyppäsi ensimmäisen kierroksen parikilpailussa Itävallan Maximilian Steineria vastaan. Kytösahon 128 metrin hyppy ei riittänyt lyömään itävaltalaista, mutta onnistunut hyppy toi jatkopaikan toiselle kierrokselle viimeiseltä paikalta Lucky Loser -listan kautta.

– Kisahypyt olivat ihan hyviä. Alastulojen piikkiin meinasi mennä toisen kierroksen paikka, piti vähän jännitellä ekan kierroksen loppuun, totesi Kytösaho Hiihtoliiton mukaan.

Kytösahon toisen kierroksen hyppy kantoi 125 metriä. Kytösaho toivoi vireen jatkuvan myös Bischofshofenissa, jota pitää myös kiertueen haastavimpana mäkenä.

– Tänään sai oman tasoisen kisan tehtyä. Toivottavasti saisi rennosti vedettyä Bischofshofenissa, pohti Kytösaho.

Aalto kukisti ensimmäisellä kierroksella parikilpailun vastuksensa itävaltalaisen Clemens Leitnerin. Aallon kilpailuhypyt kantoivat 127 ja 122,5 metriä.

Juttuvinkki: Mäkiviikon viinanhuuruista historiaa – Matti Nykänen aneltiin mukaan ja lähetettiin kotiin

Aalto ei ollut täysin tyytyväinen päivän otteisiinsa.

– Päivän kisa oli pikkuinen pettymys. Ei pystynyt ihan parhaalla tavalla näyttää osaamistaan. Lähellä se on hyvää, mutta tänään jäi paras uupumaan, kommentoi Aalto.

Toki mäkihypyn Suomen suuruuden aikoja muistellessa kahden suomalaishyppääjän paikkaa toisella kierroksella ei tarvitsisi hehkuttaa. Ovathan suomalaiset voittaneet Innsbruckissa kaikkiaan 15 kertaa. Viime aikojen surkuhupaisia matalalentoja ajatellessa Aalto ja Kytösaho ovat vieneet Suomen joukkueen tasoa hienosti eteenpäin.

Aalto, 25, on parin viime vuoden ajan napannut usein toisen kierroksen paikkoja. Nyt hän on saanut 21-vuotiaasta Kytösahosta kelpo kirittäjän.

Innsbruckin osakilpailun voitti Puolan Kamil Stoch. Toiseksi hyppäsi Slovenian Anze Lanisek ja kolmantena palkintopallille nousi puolalainen Dawid Kubacki.

Stoch on kiinni uransa kolmannessa Keski-Euroopan mäkiviikon voitossa. Toisena pisteissä oleva viime vuoden voittaja Kubacki on 15,2 pistettä Stochia perässä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomen mäkihyppy edistyy – viime vuoden uudenvuodenkatastrofi vältettiin

Kommentoi Facebookissa