Pave Maijanen menehtyi sairauteen – monia ikimuistoisia kappaleita tehnyt muusikko on poissa

Pave Maijanen teki menestyksekkään musiikkiuran myös artistina ja tuottajana.

Pave Maijanen teki menestyksekkään musiikkiuran myös artistina ja tuottajana. (Kuva AOP)

Muusikko, laulaja ja tuottaja sairasti lihaksia ja hermoja rappeuttavaa ALS-tautia.

MUUSIKKO Pitkän uran suomalaisessa musiikkielämässä tehnyt Pekka JuhaniPaveMaijanen on kuollut tänä aamuna 70-vuotiaana. Maijanen sairasti viime vuodet vaikeaa ALS-tautia, josta hän kertoi myös julkisuudessa. Muusikon poismenon ovat vahvistaneet hänen läheisensä.

Lappeenrannassa 3. syyskuuta 1950 syntynyt Pave Maijanen aloitti uransa kitarayhtyeissä ja soitti 1970-luvulla muun muassa Paradise-kokoonpanossa. Tunnustusta muusikkona hän saavutti Dave Lindholmin kanssa perustamassaan Rock´n´Roll Bandissa sekä Albert Järvisen mukana Royals-yhtyeessä.

Tultaessa 1980-luvulle Maijanen julkaisi yhden suurimmista hiteistään Pidä huolta, jota seurasivat iskelmälliset menestyskappaleet kuten Jano, Lähtisitkö sekä Elämän nälkä ja Ikävä. Maijanen esiintyi myös Euroviisuissa vuonna 1992, mutta jäi kappaleella Yamma Yamma viimeiseksi. Pave Maijanen toimi menestyksekkäästi lisäksi tuottajana muun muassa Dingon, Hurriganesin ja Wigwamin taustalla.

Vuosituhannen vaihteessa Pave Maijanen kuului suosittuun Mestarit areenalla -kokoonpanoon yhdessä Hectorin, Kirkan ja Pepe Willbergin kanssa. Vielä vuonna 2015 hän oli mukana Vain elämää -televisiosarjan tuotantokaudella. Pave Maijanen oli naimissa puolisonsa Liisan kanssa, heillä on kaksi aikuista lasta.

Lue myös: Risto Räppääjän sekä Heinähatun ja Vilttitossun tekijä on poissa – Sinikka Nopola menehtyi vaikeaan sairauteen

Kommentoi Facebookissa