Lahdessa kovaa kiekkoliitoa – Pelicansin vahva vire vain jatkuu

Pelicans juhlii maalia

Pelicans juhlii maalia. (Kuva AOP)

Vuoden 2021 vahvasti aloittanut Pelicans lähestyy SM-liigassa kärkeä.

JÄÄKIEKKO SM-liigan kauden yllättäjäjoukkue Pelicans nousi vaikeuksien jälkeen voittoon lauantaina Lahdessa Jukureista. Pelicans voitti mikkeliläisjoukkueen maalein 6-3.

Ottelun kolmas erä oli melkoinen näytös, jonka Jukureiden Jesper Piitulainen käynnisti kahdella maalillaan. Osumat nostivat mikkeliläiset tasoihin 3-3:en, mutta se ei lopulta riittänyt.

Viimeisen yhdeksän minuutin aikana nähtiin todellinen Pelicans-show. Rudolf Cerveny maalasi kahdesti ja Waltteri Merelä kertaalleen.

Pelicans on voittanut viimeisestä kuudesta ottelustaan viisi. Viimeisessä neljässä ottelussaan Pelicans on tehnyt 19 maalia, mikä kertoo hyökkäyspelin tehokkuudesta.

Juttuvinkki: Faselin ja Lukashenkon hali on suomettumisesta tuttua poliittista teatteria

Sarjataulukossa Pelicans jatkaa kolmantena. Kärkijoukkue Lukko on lahtelaisia kuusi pistettä edellä. Toisena olevaan Ilvekseen Pelicansilla on matkaa enää yksi piste.

Sarjajumbo HPK kukisti lauantaina Ilveksen maalein 5-4. Jere Innalan jatkoaikamaali ratkaisi voiton hämeenlinnalaisille. Arto Laatikainen oli tasoittanut taiston vain 10 sekuntia ennen päätöserän loppua.

HIFK:n kiri ei lopulta riittänyt KalPaa vastaan Helsingissä. Helsinkiläiset ottivat ottelun haltuun kolmannessa erässä, mutta isäntien heikko viimeistely ja maalivahti Eero Kilpeläisen torjunnat pelastivat KalPan.

HIFK on sarjataulukossa neljäntenä. KalPa nousi voitollaan kuutostilalle.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Nuorten Leijonien pronssisankari loisti SM-liigassa

Kommentoi Facebookissa