Kultaleijona teki ensimmäisen NHL-maalinsa – vire haettiin KalPasta

Leijonissa 2019 MM-kultaa voittanut Eetu Luostarinen on KalPan kasvatt

Leijonissa 2019 MM-kultaa voittanut Eetu Luostarinen on KalPan kasvatti. (Kuva AOP)

Florida Panthersin Eetu Luostarinen teki uransa ensimmäisen maalin NHL:ssä pelattuaan vahvan ottelun. Hän korosti KalPassa pelaamansa hyvän alkukauden vaikutusta.

JÄÄKIEKKO Leijonissa 2019 MM-kultaa voittanut Eetu Luostarinen teki sunnuntaina ensimmäisen NHL-maalinsa, kun hänen edustamansa Florida Panthers voitti Chicago Blackhawksin maalein 5-2. Luostarinen viimeisteli voittomaalin ja antoi yhden maaliin johtaneen syötön.

Suomalaishyökkääjän avausosuma syntyi kolmannessa erässä komealla laukauksella Carter Verhaeghen syötöstä. Syöttöpisteensä Luostarinen, 22, oli saanut avauserässä esityöstään Keith Yandlen tekemään maaliin.

Panthersin tähtihyökkääjä Aleksander Barkov sai ottelussa syöttöpisteen. Markus Nutivaara ja Juho Lammikko eivät olleet joukkueen kokoonpanossa.

Luostarinen pelasi alkukauden kasvattajaseurassaan KalPassa. Lupaavalle NHL-vireelle luotiin siis hyvä pohja Suomessa.

– Ennen NHL-harjoitusleiriä sain jääaikaa Suomessa, ja se oli todella iso juttu. Nyt sama meno jatkuu täällä. Tänään olimme valmiita heti alusta alkaen, ja otimme todella tärkeän voiton, Luostarinen sanoi lehdistötilaisuudessa.

Tällä kaudella Luostarinen, 22, ehti pelata KalPassa Liigaa 17 ottelun verran. Tehopisteitä kertyi 15 (5+10).

Juttuvinkki: Faselin ja Lukashenkon hali on suomettumisesta tuttua poliittista teatteria

Luostarinen löi itsensä SM-liigassa läpi vain 18-vuotiaana kaudella 2016-2017. Tuolloin KalPa ylsi valmentajansa Pekka Virran komennossa finaaleihin, jotka hävisi Tapparalle.

Luostarinen ei mahtunut Suomen nuorten MM-kisajoukkueisiin, mutta Jukka Jalonen valitsi hänet 2019 MM-kisajoukkueeseen. Leijonat voitti silloin sensaatiomaisesti MM-kultaa, mutta Luostarisen MM-pelit päättyivät alkusarjan Britannia-ottelussa tapahtuneeseen loukkaantumiseen.

NHL:ssä Luostarinen debytoi viime kaudella Carolina Hurricanesissa. Hän pelasi kauden aikana kahdeksan NHL-ottelua ja merkkautti yhden syöttöpisteen.

Floridassa Luostarinen siis maalasi heti ensimmäisessä ottelussaan ja esiintyi muutenkin vahvasti. Hänellä on hyvä sauma tehdä NHL:ssä nyt läpimurtonsa ja mahdollisuuksia voisi olla myös Leijonien joukkueeseen Pekingin 2022 olympialaisiin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lahdessa kovaa kiekkoliitoa – Pelicansin vahva vire vain jatkuu

Kommentoi Facebookissa