Lauri Markkasen heitto alkaa kulkea – Chicagolle merkittävä voitto

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa.

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa. (Kuva AOP)

Lauri Markkanen oli vaihtopelaajana tehokas, kun Chicago Bulls otti playoff-taiston kannalta ison voiton.

KORIPALLO Chicago Bulls vahvisti asemiaan NBA:n itäisen konferenssin pudotuspelipaikalla otettuaan torstaina kolmannen perättäisen voittonsa. Bulls päihitti vuoden 2019 mestarijoukkueen Toronto Raptorsin koriluvuin 122-113.

Bullsin Lauri Markkanen aloitti ottelun vaihtopenkillä ja sai peliaikaa vain 18 minuuttia. Hänen heittonsa kulki kuitenkin hyvin hänen pussitettuaan 18 pistettä.

Floridan Tampassa pelatussa ottelussa Bulls pääsi karkuun jo avausneljänneksellä ja johti ottelua parhaimmillaan parilla kymmenellä pisteellä. Päätösneljänneksellä Raptors onnistui kirimään seitsemän pisteen päähän, mutta sitten Bullsin Zach LaVine heitti viisi pistettä peräjälkeen ja Bulls jyräsi voittoon,. pysäytti loppukirin viidellä peräkkäisellä pisteellään.

Bullsin hahmoja ottelussa olivat All Star -pelaajat LaVine (22/6/13 syöttöä) ja Nikola Vucevic (22/7). Markkanen oli joukkueensa kolmanneksi paras pistemies.

Markkanen upotti heittonsa kovalla prosentilla. Hänen heitti sisään kaikki kuusi kakkostaan. Kolmosyrityksiä Markkasella oli neljä, joista kaksi meni sisään.

– Olen kilpailullinen kaveri ja haluan niin monta minuuttia kuin vain pystyn saamaan. Kun uusia pelaajia tulee joukkueeseen, jokaisen pitää tehdä uhrauksia, Markkanen kommentoi ottelun jälkeen.

Bulls on itäisessä konferenssissa sijalla 10 ja Raptors sijalla 11, mikä kertoo Bullsin voiton tärkeydestä. Kymmenen parasta joukkuetta etenee pudotuspeleihin, joten tänä vuonna Markkanen saattaa viimeinkin päästä kokemaan urallaan NBA:n playoff-tunnelmaa.

Markkanen on kevään edetessä taantunut Bullsin vaihtopelaajaksi. Kahdessa viimeisessä ottelussa hän on hoitanut roolinsa kuitenkin hienosti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lauri Markkasen heitto kulki paremmin – auttoi tärkeään voittoon

Kommentoi Facebookissa