Lauri Markkasen Utahille tappio – Markkasella hurja kausitilasto

Lauri Markkanen siirtyi syksyllä 2022 Utah Jazzin NBA-joukkueeseen. (Kuva NBA)

NBA:n kohupelaaja Kyrie Irvine oli liian kova vastustaja Lauri Markkaselle ja Utah Jazzille.

KORIPALLO Lauri Markkanen ja Utah Jazz hävisivät NBA:ssa perjantaina Brooklyn Netsille koriluvuin 106-117. Jazz taisteli hyvin itäisessä konferenssissa neljäntenä olevaa Netsiä vastaan, mutta hyytyi lopussa.

Jazz taipui jo ensimmäisellä neljänneksellä 13 pisteen takamatkalle, mutta kiri takaisin taistoon. Jazz oli johdossa vielä päätösneljänneksen alussa, mutta Nets nappasi johdon takaisin itselleen, kun ottelun hahmo Kyrie Irving upotti peräti 21 pistettä neljänneksen aikana.

Julkisissa kommenteissaan kohusta toiseen kulkeva Netsin kohupelaaja Irvine heitti ottelussa peräti 48 pistettä. Nets voitti, vaikka pelasi ilman toista tähtipelaajaansa Kevin Durantia. Hän oli sivussa loukkaantumisen takia.

Markkanen pelasi 37 minuuttia, joiden aikana hän keräsi nimiinsä 22 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan. Lisäksi Markkaselle tilastoitiin yksi syöttö ja yksi riisto. Pelitilanneheittonsa Markkanen osui 8/16, joista kolmoset 6/10.

Vaikka Markkasen pistesaldo hänen tämän kauden kokonaisuuteensa verrattuna oli Nets-ottelussa vaatimaton, ovat hänen tilastonsa tällä kaudella vakuuttavat. Markkanen on kerännyt viimeisessä 14 ottelussa keskimäärin 30,1 pistettä per ottelu ja upottanut heittonsa 50,8 prosentin tarkkuudella.

Jazz kertoi sosiaalisessa mediassa, että seuran pelaajista on vastaavaan putkeen 14 ottelussa, yli 30 pisteen keskiarvolla ja yli 50 prosentin heittotarkkudella, on viimeksi pystynyt Karl Malone. Tämä tapahtui vuonna 1998.

Jazz on nyt läntisen konferenssin kahdeksannella sijalla 24 voitollaan ja 25 tappiollaan. Konferenssin kuusi parasta etenee suoraan pudotuspeleihin ja sijoille 7-10 päätyneet joukkueet pelaavat puolivälieräkarsinnat.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomen talviurheilulupaus saavutti ensimmäisen voittonsa maailmancupissa

Kommentoi Facebookissa