Lauri Markkasesta tuli USA:n yliopistojen konferenssimestari koripalloilussa

Lauri Markkanen oli viime kaudella Arizonan yliopiston kärkipelaajia 15,6 pisteen ja 7,2 levypallon keskiarvoilla.

Lauri Markkanen oli viime kaudella Arizonan yliopiston kärkipelaajia 15,6 pisteen ja 7,2 levypallon keskiarvoilla. (Kuva AOP)

Uskotaan, että suomalainen nuori koripallotähti varataan ensimmäisten joukossa ammattilaiseksi.

KORIPALLO Suomalaisesta Lauri Markkasesta tuli viime yönä Yhdysvaltain yliopistokoripalloilun Pac12-konferenssin mestari. Konferenssin loppuottelussa 213-senttisen ja 113-kiloisen Markkasen edustama Arizona Wildcats kaatoi Oregonin tiukkojen tilanteiden jälkeen luvuin 83–80.

Arizona johti ottelua parhaimmillaan jo 14 pisteellä, mutta Oregon teki kamppailusta jännitysnäytelmän. Ottelun lopussa molempien joukkueiden pelaajat – myös Markkanen – hermoilivat vapaaheittoviivalla, mutta Wildcatsien johto riitti.

Arizona jatkaa kauttaan NCAA:n lopputurnauksessa, joka alkaa ensi viikolla. March Madness -nimellä kutsuttavassa kisassa on mukana 68 maan parasta yliopistojoukkuetta.

Ei jyväskyläläisen Honsun kasvattama kookas laitahyökkääjä Lauri Markkanen suomalaisille koripallopiireille mikään tuntematon kyky ole. Hän oli vuonna 2015 alle 18-vuotiaiden EM-kisojen ja vuonna 2016 alle 20-vuotiaiden EM-kisojen korikuningas ja valittiin myös turnauksen tähdistöviisikkoon.

Lauri Markkaselle tarjottiin jo 16-vuotiaana ammattilaissopimusta Espanjan Sevillaan, mutta isä kielsi alaikäisen poikansa lähdön. Laurin isä on entinen maajoukkuetason koripalloilija Pekka Markkanen, äiti Riikka on esiintynyt myös maajoukkuepaidassa ja saavuttanut SM-hopeaa.

Asiantuntijoiden mukaan uusi suomalainen koripallotähti varataan ammattilaissarja NBA:n varaustilaisuudessa ensimmäisten kymmenen pelaajan joukossa vuonna 2017.

Yle näyttää Arizona Wildcatsin ottelut sekä myös NCAA-finaalin.

Kommentoi Facebookissa