Lauri Markkasta ei tänäkään vuonna nähdä pudotuspeleissä

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa.

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa. (Kuva AOP)

Lauri Markkanen voi aloittaa aikaisen kesäloman. Chicago Bulls ei pääse pudotuspeleihin.

KORIPALLO Lauri Markkasen edustama Chicago Bulls ei pelaa NBA:n pudotuspeleissä tälläkään kaudella. Asia varmistui perjantaina, kun Washington Wizards kaatoi Cleveland Cavaliersin pistein 120-105.

Wizards otti voiton myötä itäisen konferenssin viimeisen pudotuspelipaikan. Samalla se varmisti Bullsille aikaisen kesäloman.

Bulls jää pudotuspeleistä rannalle neljännen kerran perättäin. Pudotuspeleihin pääsee itäisestä konferenssista kymmenen joukkuetta, joten Bulls on viiden konferenssin heikoimman ryhmän joukossa.

Markkanen, 23, on edustanut Bullsia neljän kauden ajan. Hän on ei pääse kokemaan NBA:n pudotuspelitunnelmaa tänäkään vuonna.

Markkanen on esiintynyt tällä kaudella epätasaisesti. Hän onkin joutunut Bullsissa vaihtopelaajaksi. Edellisellä kolmella kaudella Markkanen oli tuttu näky avausviisikossa.

Markkasesta tulee kauden päätyttyä rajoitettu vapaa agentti. Todennäköisesti Markkanen ei jatka Bullsin joukkueessa enää tämän kauden jälkeen. Hän hylkäsi viime syksynä seuran sopimustarjouksen.

Markkasen saanee tarjouksia muilta NBA-seuroilta. Kesällä nähdään, miten heikompi kausi vaikuttaa hänen palkkatasoonsa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lauri Markkasella hieno ilta – unelma elää yhä teoreettisena

Kommentoi Facebookissa