Lauri Markkasella hieno ilta – unelma elää yhä teoreettisena

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA-liigassa Chicago Bullsin paidassa.

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA-liigassa Chicago Bullsin paidassa. (Kuva AOP)

Lauri Markkanen pelasi NBA:ssa parhaan ottelunsa pitkiin aikoihin. Voitto piti Chicago Bullsin pudotuspelisaumat vielä hengissä.

KORIPALLO Lauri Markkanen pelasi torstaina loistavan ottelun NBA:ssa, kun hänen edustamansa Chicago Bulls peittosi Toronto Raptorsin pistein 114-102. Vaihdossa aloittanut Markkanen mätti 20 pistettä ja kauhoi käsiinsä seitsemän levypalloa reilussa 25 minuutissa.

Markkanen oli kotijoukkueen toiseksi ja koko ottelun kolmanneksi tehokkain pelaaja. Markkasta paremmaksi Bullsissa pisti tuttu tehomies Zach LaVine, joka rankaisi Raptorsia 24 pisteellä ja viidellä levypallolla.

LaVine pelasi 34 minuuttia. Toronton tehokkain oli Stanley Johnson, joka heitti 35 pistettä ja kaapi 10 levypalloa.

Markkanen säkitti 18 pistettä kolmoskaaren takaa kovalla prosentilla. Yhdeksästä heitosta kuusi meni sisään. Pelitilanneheittonsa Markkanen upotti saldolla 7/10. Hän nousi tehotilastossa (+15) ottelun piikkipaikalle yhdessä joukkuekaverinsa Javonte Greenin kanssa.

Markkaselle satoi Chicago Bullsin päävalmentajalta Billy Donovanilta suitsutusta.

– Lauri pelasi todella hyvin. Hän tarjosi meille hienot minuutit ja antoi hyvän nosteen, Donovan kehui Markkasta ottelun lehdistötilaisuudessa.

Markkanen on pudonnut Bullsin avausviisikosta. Donovan korostaa, että Markkanen on kääntänyt kovalla asenteellaan vaikeudet voitoksi.

– Lauri on todellinen joukkuepelaaja, Donovan sanoi.

Chicago Bullsilla on yhä saumat pudotuspeleihin, joskin hyvin teoreettiset sellaiset. Bulls majailee itälohkossa sijalla 11, kun jatkoon menee kymmenen parasta. Omissa käsissä Bullsin pudotuspelipaikka ei enää ole.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Chicago Bulls hävisi – Lauri Markkasella tuskin asiaa pudotuspeleihin

Kommentoi Facebookissa