Leijonat jääkiekon MM-kisoihin on valittu – kokemusta ja seitsemän ensikertalaista

Maajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki on tyytyväinen ensimmäiseen MM-kisajoukkueeseensa.

Maajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki saa taikoa kaniinin hatusta, että Suomen peli MM-kisoissa piristyisi. (Kuva AOP)

Päävalmentaja Lauri Marjamäki nimesi pelaajat Pariisissa ja Kölnissä käynnistyviin kisoihin.

JÄÄKIEKKO Suomen jääkiekkomaajoukkue perjantaina alkaviin MM-kisoihin on nyt nimetty. Valintaprosessia väritti lukuisten suomalaisten NHL-pelaajien kieltäytyminen, kun taas Ruotsi tuntui saaneen innostumaan lähes kaikki ammattilaistähtensä.

Maajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki oli kuitenkin tyytyväinen ensimmäiseen MM-kisajoukkueeseensa kommentoidessaan valintoja Leijonien virallisella maajoukkuesivustolla. Marjamäki uskoo pelaajien olevan sitoutuneita, mukana on muun muassa seitsemän MM-kisadebytanttia.

– Silmiinpistävä piirre on, että siinä on 11 sellaista pelaaja, jotka olivat MM-leiri ykköseltä asti mukana. Uskon, että se tulee olemaan myös meidän joukkueen vahvuus, Lauri Marjamäki kommentoi.

Marjamäki toteaa, että suurin osa pelaajista on jo MM-leirityksessä ymmärtänyt mikä on joukkueen tyyli ja tapa toimia, ja sitä kautta jokapäiväinen kehittymisenhalu huokuisi joukkueesta. Vaikka MM-valinnat tehtiin nyt Tshekin EHT-turnauksen jälkeen, prosessi alkoi jo syksyllä.

Jääkiekon miesten MM-kisat pelataan 5.–21.5. Pariisissa Rankassa ja Kölnissä Saksassa. Otteluohjelman ja tilastot löydät tästä.

Suomen joukkue MM-kisoissa

Maalivahdit

Korpisalo Joonas (Columbus Blue Jackets)*, Ortio Joni (Skellefteå AIK), Säteri Harri (HK Vitjaz)*

Puolustajat

Hietanen Juuso (Dynamo Moskova), Honka Julius (Dallas Stars)*, Jaakola Topi (Jokerit), Järvinen Joonas (Kunlun Redstar), Kukkonen Lasse (Kärpät), Lajunen Ville (Jokerit), Lehtonen Mikko (HV 71)*, Ohtamaa Atte (Ak Bars Kazan)

Hyökkääjät

Aaltonen Juhamatti (IFK), Aaltonen Miro (HK Vitjaz)*, Aho Sebastian (Carolina Hurricanes), Filppula Valtteri (Philadelphia Flyers), Hännikäinen Markus (Columbus Blue Jackets)*, Kemppainen Joonas (Sibir Novosibirsk), Lajunen Jani (Tappara), Osala Oskar (Metallurg Magnitogorsk), Pihlström Antti (Jokerit), Puljujärvi Jesse (Edmonton Oilers)*, Pyörälä Mika (Kärpät), Rantanen Mikko (Colorado Avalanche), Sallinen Tomi (Kunlun Redstar), Savinainen Veli-Matti (Tappara)

Päävalmentaja

Lauri Marjamäki

*= miesten MM-kisojen ensikertalainen

Kommentoi Facebookissa