Leijonat kaatoi MM-kisaisäntä Slovakian – hattutempun tehnyt Kaapo Kakko maalipörssin kärkeen!

– Itselläni oli kovat odotukset, mutta en ajatellut tekeväni viittä maalia kahteen peliin, Kaapo Kakko tunnustaa.

– Itselläni oli kovat odotukset, mutta en ajatellut tekeväni viittä maalia kahteen peliin, Kaapo Kakko tunnustaa. (Kuva AOP)

Suomen maalia vartioi jälleen erittäin vakuuttavasti Kevin Lankinen.

JÄÄKIEKKO Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue jatkoi MM-kisataivaltaan upealla 4–2-voitolla (1–2 ,1–0 , 0–2) kisaisäntää vastaan. Leijonien osumista Slovakia-pelissä vastasivat Suomen ensimmäisen maalin tehnyt Petteri Lindbohm sekä joukkueen nuorin pelaaja Kaapo Kakko hattutempulla.

Viimeisen maalinsa Kakko teki läpiajon päätteeksi tyhjään maaliin ottelun viimeisellä minuutilla.

– Pelaan aika kovalla itseluottamuksella. Aina kun tuolla vaihdossa joutuu istumaan pidempään, halu kentälle on kova, Kaapo Kakko kommentoi Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

MM-kisoista on takana kaksi pelipäivää ja pistepörssi tarjoaa uskomattoman näkymän: Suomen vasta 18-vuotias Kakko on kärjessä hurjalla saldolla 5+0. Kakko teki perjantaina kaksi maalia, kun Suomi voitti Kanadan maalein 3–1. Lauantain Slovakia-voitossa Kakko iski vastustajan verkkoon siis peräti kolme kiekkoa.

Viidellä täysosumallaan Kakko on myös turnauksen maalipörssin ykkönen.

– Itselläni oli kovat odotukset, mutta en ajatellut tekeväni viittä maalia kahteen peliin.

Kakon lisäksi Tshekin Dominik Kubalik on merkkauttanut viisi tehopistettä. Hänen saldonsa kahdesta ottelusta on 2+3. Suomen toiseksi tehokkain pistemies on ollut Toni Rajala. Hän on antanut kahdessa ottelussa kolme maalisyöttöä.

Suomen maalia ottelussa vartioi jälleen erittäin vakuuttavasti Kevin Lankinen. Kahdessa ottelussa selän taakse on mennyt yhteensä vain kolme kiekkoa, maalia kohti on lauottu 46 kiekkoa. Niistä hän on torjunut 43. Torjuntaprosentti on 93,48 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,50.

Lohkonsa kärjessä olevat Leijonat kohtaa seuraavaksi maanantaina Yhdysvallat, jonka riveissä on toinen kiekkoilun superlupaus Jack Hughes.

  • Lähde Suomen Jääkiekkoliitto

Lue myös: Leijonien ensikertalaiset kaatoivat Kanadan tähdet – Suomi teki heti MM-kisojen jättiyllätyksen

Kommentoi Facebookissa