Leijonat kaatoi MM-kisoissa Ruotsin jatkoajalla – ”Tänään oli oma vuoro tehdä maali”

Jani Hakanpään ja Harri Pesosen välissä juhliva Sakari Manninen palkittiin Suomen joukkueen parhaana pelaajana.

Jani Hakanpään ja Harri Pesosen välissä juhliva Sakari Manninen palkittiin Suomen joukkueen parhaana pelaajana. (Kuva AOP)

Ratkaisevan maalin laukonut Sakari Manninen yllättyi itsekin osumastaan.

JÄÄKIEKKO Suomi eteni upean taistelun jälkeen MM-välieriin, Ruotsin nimivahva joukkue kaatui jatkoajalla lukemin 5–4 (1–2, 2–2, 1–0, 1–0).

Leijonat siirtyi ottelussa johtoon vain minuutin pelin jälkeen, kun Niko Mikkolan laukaus yllätti Henrik Lundqvistin Ruotsin maalilla. Ruotsi tasoitti vain hetkeä myöhemmin ylivoimalla, ja siirtyi ennen erän loppua vielä 1–2-johtoon.

Toisessa erässä sinikeltaiset lisäsivät karkumatkaansa, mutta Petteri Lindbohm ja Jani Hakanpää toivat Leijonat taas ruotsalaisten rinnalle. Erik Gustafsson onnistui kuitenkin laukomaan kiekon Kevin Lankisen taakse ja lukemiksi 3–4, kun erää oli jäljellä vain 25 sekuntia.

Suomi jahtasi kolmannessa erässä tasoitusta, ja lopulta Leijonien kapteeni Marko Anttila teki MM-kisojen avauspisteensä huipputärkeään paikkaan. Anttila iski 4–4-tasoituksen kokonaisajassa 58.31. Suomi pelasi tuolloin kuudella kenttäpelaajalla Lankisen luisteltua vaihtoaitioon.

Lopullisen palkinnon joukkue sai, kun jatkoaikaa oli pelattu 1.37. Sakari Manninen lähti omalta alueelta liikkeelle ja vaikka Harri Pesonen odotti vapaana syöttöä, päätti Manninen laukoa.

– Lähti ihan napakasti. Vähän itsekin yllätyin, että meni Lundqvistilta mutta ihan hyvä että meni.

Vaikka voittomaali kirjattiin Mannisen nimiin, jakoi ottelun parhaana pelaajana palkittu hyökkääjä pelin jälkeen kehuja koko joukkueelle.

– Tänään oli oma vuoro tehdä maali, mutta joukkueena pelattiin tänään niin hyvin joka ukko ja jokainen kenttä. Pelin rytmi kääntyi meille, päästiin pelaamaan kiekon kanssa ja se on keskimääräistä helpompaa kuin ilman kiekkoa.

Manninen palkittiin Suomen joukkueen parhaana pelaajana MM-kisojen puolivälieräottelussa. Hän kunnostautui myös syöttelijänä. Manninen pohjusti varsinaisella peliajalla peräti kolme Leijonien maalia.

Suomelle tuomittiin ottelussa neljä jäähyminuuttia, Ruotsille ei ainoatakaan. Suomen pelit jatkuvat lauantaina klo 16.15 Suomen aikaa, MM-välierässä vastaan asettuu Venäjä, joka voitti omassa ottelussaan USA:n lukemin 4–3. Toinen välieräpari on Kanada–Tshekki.

  • Lähde Suomen Jääkiekkoliitto

Lue myös: Vedonlyöntitoimistojen kertoimet osoittavat – ”Boston Bruins on suosikki Stanley Cup -mestariksi”

Kommentoi Facebookissa