Leijonat kokoontuivat – Eeli Tolvanen ja Miro Heiskanen antavat kaikki olympianäyttönsä tällä viikolla

Eeli Tolvasen huikeat otteet Jokereiden paidassa toivat hänelle myös maajoukkuekutsun.

Eeli Tolvasen huikeat otteet Jokereiden paidassa toivat hänelle myös maajoukkuekutsun. (Kuva AOP)

Suomen jääkiekkomaajoukkue hakee parasta mahdollista kokoonpanoa olympiaturnaukseen.

JÄÄKIEKKO Leijonat ovat kokoontuneet Karjala-turnauksen alla. Kasassa on kova joukkue, josta kaikki ovat varteenotettavia olympiakandidaatteja.

Joukkue ei ole vielä täysin kasassa, sillä neljä turnaukseen valittua pelaajaa pelaa vielä tiistaina Champions Hockey Leaguessa, ja KHL-pelaaja Jyrki Jokipakka on matkalla länteen joukkueensa Kaukoidän kiertueelta.

Suomi on valinnut turnaukseen yli joukkueellisen pelaajia, joten osa joukkueesta pelaa kaksi ja osa kolme ottelua tämän viikon turnauksessa. Mainittujen CHL-pelaajien ja Jokipakan voi odottaa huilaavan torstaina.

Nuoret Eeli Tolvanen ja Miro Heiskanen antavat kaikki näyttönsä olympialaisia ajatellen tällä viikolla, sillä joulukuun maajoukkuetapahtuman aikaan he ovat jo alle 20-vuotiaiden MM-leirityksen mukana. Odotettua voisi siis olla, että nuoret miehet pelaisivat turnauksen kaikki pelit.

Tolvanen oli joukkueen ensimmäisissä harjoituksissa samassa ketjussa kokeneen Petri Kontiolan kanssa.

– Se oli huikeaa! Olen pienenä katsonut, kun Kontiola on pyörittänyt Venäjää ja muita joukkueita. On huikeaa päästä pelaamaan samaan ketjuun hänen kanssaan. Häneltä löytyy huikeat hyökkäysominaisuudet ja itsekin tykkään hyökätä. Veikkaan, että tästä tulee hyvä, kun päästään pyörittämään.

Tolvanen uskoo varmasti saavansa peliaikaa ja mahdollisuuksia pelata hyvää hyökkäyspelaamista sekä ylivoimaa.

– Itse tykkään siitä, että saan vastuuta ja nyt pitää vaan vastata huutoon, sanoo Tolvanen turnauksen alla.

Tolvanen ja Heiskanen ovat 18-vuotiaita ensimmäisen kierroksen NHL-varauksia viime kesältä, mutta pelanneet Jokereissa ja HIFK:ssa niin hyvät kaudet, että paikka olympiajoukkueessa on täysin mahdollinen.

– Alkuun yritin vain saada paikan joukkueessa. Sitten peli alkoi kulkea ja sain vastuuta, sitä kautta tuli onnistumisia. On kulkenut hyvin ja on hyvä, että olen saanut vastuuta, jota puhuttiin. Olen saanut hyvät ketjukaverit, ja joukkueellakin on mennyt hyvin, Tolvanen miettii.

Hän myöntää jokaisen pojan unelmana olevan leijonapaidan pukeminen päälle ja pelaaminen olympialaisissa sekä MM-kisoissa.

– Nyt, kun NHL-pelaajat jäivät pois, se aukaisi meille nuoremmille tsäänssit päästä joukkueeseen. Se on yksi päätavoitteista tälle kaudelle. On hyvä, että saa hieman lisämakua treenaamiseen. Sitä kautta saa Jokereidenkin treenaamiseen lisää motivaatiota, Tolvanen kertoo kaudestaan.

Tolvanen ei tuntenut Leijonien joukkueesta muita kuin Heiskasen ja muut joukkueeseen valitut Jokereiden pelaajat.

– Kaikki ottivat hyvin vastaan. En tuntenut Jokereistakaan ketään, kun tulin. Oli helppoa tulla. Tässä on paljon hyviä pelaajia, joita vastaan olen pelannut. Sitä kautta tietää kavereista.

Tolvasella on edessään tällä kaudella varsin kova urakka, sillä KHL:n runkosarja on varsin raskas, ja nyt maaottelutauollakin tulee pelejä, joulukuussa odottavat mainitut nuorten MM-kisat ja mahdollista on vielä, että hänet valitaan myös olympialaisiin.

– Sitä varten kesällä treenataan ja olen treenannut nyt pari vuotta. Meillä on hyvät palautumisjutut ja fysiikkakoutsit ovat tehneet työtä sen eteen, että saisimme maksimaalisen palautumisen. Vielä ei ole ollut mitään väsymystä. Jatketaan samalla lailla, niin uskon, että palautuminen onnistuu.

– Jossain vaiheessa tulee varmasti vaikeampaa ja väsyttää, kun päästään lähemmäs joulua, mutta se kuuluu tähän hommaan, hän tunnustaa.

Kommentoi Facebookissa