Leijonat taipui Tshekille – ”Tosi tyytyväinen olen, miten pelattiin tänään”

Tshekki voitti Leijonat Helsingissä maalein 3-2. (Kuva Matti Nenonen/ Jääkiekkoliitto)

Leijonat hallitsi pelitapahtumia, mutta hävisi Tshekille maalein 2-3. Sami Lepistö teki paluun maajoukkueeseen pitkän tauon jälkeen.

JÄÄKIEKKO Suomi ja Tshekki aloittivat Sveitsin Euro Hockey Tour -turnauksen torstaina Helsingin jäähallissa. Tshekki voitti maalein 3-2, vaikka Leijonat loi selvästi enemmän maalipaikkoja.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen korosti, ettei Leijonien peliesityksessä ollut vikaa.

– Tosi tyytyväinen olen, miten pelattiin tänään. Oltiin tosi hyviä varsinkin viidellä viittä vastaan. Harvoin noin selvästi hallitaan noin hyvää joukkuetta kuin Tshekkiä vastaan.

– Maalit tässä pelissä kuitenkin ratkaisee. Me ei niitä tarpeeksi tehty ja sen takia peli hävittiin. Muuten olen tosi iloinen, millä asenteella, sykkeellä ja tekemisen meiningillä pelattiin. Oli kyllä hieno peli siinä mielessä, Jalonen jatkoi.

Tshekki siirtyi ensimmäisessä erässä 2-0 -johtoon. Suomi ei menettänyt uskoaan, mutta teki vain yhden maalin, ennen kuin Tshekki siirtyi 3-1 -johtoon.

– Ei me yleensä olla hyydytty parista maalista. Kyllä me tiedettiin, että voitaisiin peli vielä kääntää, ja oltaisiin voitukin kääntää. Toka erä oli huikea, kun oli 13-0 maalipaikat. Se kertoo, missä päässä lätkää pelattiin, Jalonen sanoi.

Tshekin päävalmentajana toimiva Kari Jalonen oli joukkueensa esitykseen tyytyväinen.

– Kyllä me ensimmäinen ja kolmas erä pelattiin ihan hyvää lätkää. Toisessa erässä jäätiin vähän mankeliin. Suomi lisäsi selvästi liikettä, reagointia ja kamppailua. Me ei oikein pystytty siihen vastaamaan. Kolmannessa erässä saatiin taas pelistä kiinni.

Tshekin sankari oli joukkueen maalivahti Simon Hrubec.

– Kyllä meidän maalivahti Hrubec oli tänään mies paikallaan. Oli kolme ylivoimahyökkäystä, mitkä se nappasi kiinni. Ne oli semmoisia gamewinnereitä, mitkä maalivahdin pitääkin ottaa. Hienoa, että saatiin hänet takaisin maajoukkueeseen olympialaisten jälkeen, Kari Jalonen kehui.

Sami Lepistö teki paluun Suomen maajoukkueeseen yli neljän vuoden tauon jälkeen. 38-vuotiaana Lepistö on edelleen Leijonien parhaimmistoa.

– Tosi hienolta tuntui, totta kai. Paljon hyviä muistoja olen maajoukkueelta saanut. Ja kunnia-asia on saada edes kutsu maajoukkueeseen. Olin otettu siitä, että soitettiin, Lepistö totesi.

– Pari maailmanmestaruutta ja olympiavoitto tullut. Aika pitkälle tuttu johtoryhmäkin on. Kun ne pyysi, niin ajattelin, että jos 38-vuotiaana vielä pyydetään, niin kyllähän sinne täytyy lähteä käymään. Ilman muuta olin innokkaana mukana, Lepistö jatkoi.

Lepistölle tärkeää oli, että hänen viisivuotiaat lapsensakin näkivät isän pelaavan maajoukkueessa.

– Sekin oli vielä, että omat lapset eivät ole nähneet, että muistaisivat mitään. Sekin vaikutti, että kiva oli tulla Helsinkiin pelaamaan vielä yhtä turnausta. Lapset täyttää kesällä kuusi. Ehkä ne jotain tästä muistavat.

Teksti Otto Palojärvi, Helsingin Jäähalli

Lue myös: Nuorille Leijonille toiset MM-kisat neljän kuukauden sisään

Kommentoi Facebookissa