Leijonat taltutti Latvian tiukassa taistossa – ”Joukkue osoitti, että venymiskykyä löytyy”

Leijonat juhlii maalia MM-kisoissa.

Leijonat juhlii maalia MM-kisoissa. (Kuva AOP)

Suomi voitti Latvian jatkoajalla maalein 3-2. Superlupaus Anton Lundell teki voittomaalin.

JÄÄKIEKKO Suomi varmisti pääsynsä jääkiekon MM-kisojen alkulohkossaan kahden parhaan joukkoon voitettuaan sunnuntaina Latvian jatkoajalla maalein 3-2. Anton Lundell teki voittomaalin jatkoajalla.

Tasoaan viime vuosina paljon nostanut Latvia tarvitsi ottelusta pisteitä ja laittoi Suomen lujille. Martins Dzierkals maalasi Latvian kahdesti tasoihin, mutta jatkoajan lopulla Lundell ratkaisi.

Lundell, 19, on Leijonien ykkösmaalitykki.

– Hän on ollut meidän paras maalintekijämme toistaiseksi. Hän on tärkeä pelaaja meille. Nälkäinen ja pystyy tekemään maaleja, kommentoi Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen.

Saksan Leijonat voitti lauantaina varsinaisella peliajalla 2-1. Latvia pystyi luomaan enemmän maalipaikkoja kuin Saksa, mikä johtui siitäkin, ettei Suomi pelannut yhtä hyvin kuin lauantaina.

– Pelattiin vuorokauden sisään kaksi kovaa peliä. Totta kai se on kova paketti. Tänäänkin pelattiin hyvin, mutta vaihtelevaa oli. Heikkoja hetkiä oli vähän enemmän. Tuli pelaajille valintoja, jotka eivät palvele joukkueen etuja. Vähän tylympää peliä pitää kiekon kanssa pelata, Jalonen summasi Latvia-ottelun antia.

Jalosta ilahdutti, että Leijonat taisteli loppuun saakka.

– Joukkue osoitti sen, että venymiskykyä löytyy. Vähän heikommalla suorituksellakin voidaan kairata voitto. Vastustajalla oli selkä seinää vasten ja se varmaan näkyi tänään. Hyvä, että tulee tällaisia tilanteita. Niistä opitaan, mitä pitää parantaa.

Leijonat päättää alkusarjan tiistaina. Silloin päiväottelussa vastassa on Kanada.

– Me ollaan pelattu pääosin hyvää jääkiekkoa. Huomenna vähän huilataan ja ollaan kanukkeja vastaan tiistaina valmiina. Se on kenraaliharjoitus. Meidän pitää olla puolivälieräottelussa parhaimmillamme. Isoa huolta ei ole olemassa, mutta ylilevollinen olo ei ole. Tekemisen pitää parantua, kun vastus kovenee, Jalonen totesi.

Kanada aloitti turnauksensa kehnosti. Jalonen muistutti, ettei Kanada pelannut yhtään harjoitusottelua ennen kisoja, ja että Kanada on parantanut peliään koko ajan.

– Heidän pitää voittaa se peli päästäkseen jatkoon. Fiilinki on, että tulee kova Kanada. Ovat saaneet rivejä kuntoon. Kun katsoo heidän materiaaliaan, ei se mikään kakkosdivarijoukkue ole. Se on erittäin hyvä peli meille, Jalonen sanoi.

Leijonat pudottaisi voitolla Kanadan jatkosta. Jalonen ei sitä faktaa sen kummemmin mieti.

– Se on ihan sama meille, pääseekö Kanada jatkoon vai. Ei se ole mikään motivaatiotekijä, putoaako Kanada jatkosta vai ei, hän sanoi.

Voitolla Kanadasta varsinaisella peliajalla Leijonat varmistaisi lohkovoiton. Jalosen mukaan itseluottamus Leijonissa on vahva.

– Olemme pelanneet kuusi peliä, eikä ole yhtään peliä hävitty varsinaisella peliajalla. Tiedämme, että voimme voittaa minkä tahansa joukkueen tässä turnauksessa, hän totesi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonat pehmitti Saksan – ”Kyllä tänään pelattiin hyvä jääkiekko-ottelu”

Kommentoi Facebookissa