Leijonat pehmitti Saksan – ”Kyllä tänään pelattiin hyvä jääkiekko-ottelu”

Suomalaiset odottavat Leijonilta menestystä MM-kisoissa.

Suomalaiset odottavat Leijonilta menestystä MM-kisoissa. (Kuva AOP)

Leijonat kukisti tiukassa taistossa Saksan maalein 2-1. Suomen jatkopaikka on varma.

JÄÄKIEKKO Suomi varmisti paikkansa MM-kisojen puolivälieriin voitettuaan Saksan maalein 2-1. Ottelu oli odotetun tiukka, eikä ollut syytä unohtaa, että Leijonat oli hävinnyt Saksalle kaksissa viimeisissä MM-kisoissa 2018 ja 2019.

Päävalmentaja Jukka Jalonen oli tyytyväinen joukkueensa tekemiseen.

– Oli väkevä sisääntulo otteluun. Oltiin valmiita ja luisteltiin hyvin. Olen tyytyväinen meidän panokseen kaikin puolin. Ei hirveästi paikkoja Saksalle annettu. Kyllä tänään pelattiin hyvä jääkiekko-ottelu, Jalonen sanoi.

Leijonien hahmo oli 19-vuotias Anton Lundell. Hän viimeisteli avausmaalin komealla laukauksellaan ja syötti Arttu Ruotsalaisen tekemän voittomaalin Leijonien päästyä vastahyökkäykseen.

Jalonen antoi tietysti kehut Lundellille.

Lunkka on tehokas. Tosi nälkäinen hyökkäyssuuntaan. Kokonaisvaltaisessa pelissä on vielä hakua, mutta kykyä tehdä maaleja, sitä löytyy Lunkalta, Jalonen sanoi.

Jalosen mukaan suunnitelma Saksaa vastaan onnistui hyvin. Korbinian Holzer pääsi tasoittamaan helpohkosti 1-1:een, mutta Saksa ei paljoa kyennyt rakentamaan maalipaikkoja. Ratkaisumaali ilahdutti Jalosta erityisesti.

– Kyllä meni siten, kun oli etukäteen mietitty. Meni kässärin mukaan. Kyllä me tämän pelin voitto ansaittiin. Hyvin tapettiin alivoima ja sitten aika nopeasti tehtiin voittomaali. Iiro Pakarinen täräytti äijäpommin Saksan vaihtoaition edessä ja siitä tuli vastahyökkäys ja voittomaali.

Jalonen korostaa, että Norjaa ja Italiaa vastaan Leijonilla oli helpompaa, mutta huippuotteluissa, kuten Saksaa vastaan marginaalit ovat hyvin pienet.

– Ekan pelin jälkeen ollut pelejä, että ollaan hallittu peliä sen verran, ettei ole paljoa jouduttu puolustamaan. Mutta tämä peli näytti, että ollaan hyvällä tiellä. Kovat pelit tulee olemaan maalin pelejä jatkossakin.

Suomen vahvuus on Jalosen mukaan joukkueen yhtenäisyydessä. Suomea vastaan onkin luotu turnauksessa toistaiseksi kaikkein vähiten maalipaikkoja.

– Työmoraali ja yhdessä tekeminen. Sitoutunut nippu hyviä pelaajia kasassa. Meitä vastaan on vaikea luoda maalipaikkoja, Jalonen sanoi.

Mutta parannettavaakin löytyy. Maaleja pitäisi tehdä enemmän.

– Kyllä meidän pitää saada tehoja jatkossa laajemmalta rintamalta. Aina on parantamisen varaa, Jalonen totesi.

Leijonat johtaa lohkoaan 13 pisteellään. Norjan 2-1 lauantaina voittanut Yhdysvallat on toisena 12 pisteellään.

Kazakstanilla on koossa 10, Saksalla 9, Latvialla 8 ja Kanadalla 6 pistettä. Norja ja nollilla oleva Italia ovat menettänyt jatkomahdollisuutensa.

Suomi kohtaa sunnuntai-iltana Latvian. Siinä ottelussa Leijonat pelaa lohkovoitosta ja Latvia tarvitsee voiton mennäkseen jatkoon.

Kazakstan menee jatkoon, jos voittaa Norjan varsinaisella peliajalla. Lauantaina Kazakstan voitti Italian peräti 11-3.

Toisessa lohkossa kärjessä ovat Slovakia ja Venäjä 12 pisteellään. Venäjä voitti lauantaina Sveitsin 4-1 ja Slovakia Tanskan 2-0. Tshekki voitti Britannian 6-1 ja nousi lohkon nelospaikalle kahdeksaan pisteeseen. Kolmantena oleva Sveitsi on yhdeksässä pisteessä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Latvialle paha takaisku – Leijonien tilanne näyttää lupaavalta

Kommentoi Facebookissa