Leijonat tyri johtonsa – tuomareista tuohtuneelta Jukka Jaloselta pääsi voimasana

Leijonat juhlii maalia.

Leijonat juhlii maalia. (Kuva AOP)

Leijonat hävisi Tshekille rankkarikisan päätteeksi 2-3. Jukka Jalonen harmitteli hukattuja maalipaikkoja ja arvosteli tuomareita.

JÄÄKIEKKO Leijonat hävisi lauantaina Karjala-turnauksessa Tshekille voittolaukausten jälkeen 2-3. Suomi hukkasi pelissä useita maalipaikkoja ja menetti kahdesti johtoasemansa.

Viime kevään MM-kultasankari Marko Anttila, ”Mörkö”, piti Leijonien esitystä kuitenkin parempana kuin torstain voittoisassa Venäjä-ottelussa.

– Mun mielestäni parannettiin Venäjä-pelistä. Kova vastustaja oli taas ja mun mielestäni pelattiin hyvää ja vauhdikasta lätkää, Mörkö sanoi.

Leijonien puolustuspeli oli kyllä parempaa, mutta reilua minuuttia ennen loppua Tshekki sai 2-2 -tasoitusmaalin vähän helposti.

– Parannettiin pieniä asioita. Mun mielestäni Tshekillä oli vaikeampaa hyökätä meitä vastaan kuin Venäjällä oli. Puolustettiin paremmin. Vähän turha se maali siihen loppuun. Olisi ollut enemmänkin tarjolla, Mörkö harmitteli.

Tshekin paras pelaaja oli maalivahti Marek Langhamer. Arizona Coyotesissa pari NHL-ottelua pelannut Langhamer takasi muun muassa sen, ettei Mörkö lyönyt sisään.

– Kyllä Tshekin veskari oli hyvä tänään. Ylivoimallakin meillä oli paljon paikkoja tänään. Viisi kolmostakin. Pelin olisi voinut tappaa aikaisemmin, Mörkö totesi.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen piti peliä hyvin tasaisena. Hukatut maalipaikat jäivät harmittamaan.

– Kun silleen ajatellaan joukkueita, ei ollut kyllä isoja eroja pelaajien välillä tänään. Tshekki oli scoutannut hyvin meidän ylivoiman ja puolusti hyvin alivoimalla, Jalonen sanoi.

Jalonen teki selväksi, ettei ollut Leijonien ylivoimapeliin tyytyväinen.

– Tökki. Olihan siinä muutama hyvä tontti, mutta ei tehty maaleja. Laukauksen laatu, joka useasti ratkaisee, ei ollut tarpeeksi hyvä tänään. Kyllä noista paikoista olisi yksi maali pitänyt tehdä. Tänään ei tullut.

Tuomaritoiminta puhutti. Jalonen antoikin tuomarille tiukkaa palautetta.

– Ensin kiukuttelin siitä, että selvä jäähy jäi viheltämättä ja sen jälkeen otin aikalisän. Kyllä tuomari varmaan ymmärsi, että mua vitutti se, että se teki virheen siinä, mutta ei tietenkään mitään myöntää voi, Jalonen latasi.

Jalosen mukaan tuomaritoiminnassa oli epäloogisuuksia.

– Varmaan enemmän tämmöisiä fiiliksiä tulee, kun häviää pelin, mutta kyllä joku semmoinen oli. Kolmannessa erässä Puljujärvi koukattiin siinä meidän vaihtoaition edessä kumoon takaapäin. Ei jäähyä. Veskari kaadetaan maalin takana. Ei jäähyä. Ehkä meillä oli liikaa ylivoimaa tokassa erässä, eivätkä viitsineet antaa enää sen jälkeen, Jalonen purki tuntojaan.

– Ei se ihan huippuluokkaa ollut. Jos näin voi sanoa, hän jatkoi tuomarityöskentelyn analysointia.

Leijonilla on kahdesta ottelustaan koossa neljä pistettä, mikä oikeuttaa sarjataulukon kakkospaikkaan. Sunnuntaina vastaan tulee Ruotsi.

– Pienestä kiinni. Kyllähän meidän pitää paikat käyttää paremmin. Otetaan tästä oppia huomiselle, Mörkö päätti.

Haastattelut Otto Palojärvi, Hartwall-areena

Lue myös: Jesse Puljujärvi palasi Leijoniin – sai kehuja maailmanmestarilta

Kommentoi Facebookissa