Leijonien supersankari Mörkö toipunut hurjasta kultapyörityksestä – ”Olihan se erilainen kesä”

Leijonien kapteeni Marko Anttila pääsi nostamaan mestaruusmaljan Suomen kolmannen MM-kullan merkiksi.

Leijonien kapteeni Marko Anttila pääsi nostamaan mestaruusmaljan Suomen kolmannen MM-kullan merkiksi. (Kuva AOP)

Marko ”Mörkö” Anttila on palannut kultahuumasta arkeen.

JÄÄKIEKKO Jokereiden yli kaksimetrisestä hyökkääjästä Marko Anttilasta tuli viime toukokuussa Suomessa megatähti Leijonien voitettua Bratislavassa jääkiekon MM-kultaa. ”Mörkö” pelasti Suomen jatkoajalle puolivälierässä Ruotsia vastaan, ratkaisi välieräottelun Venäjää vastaan ja teki kaksi maalia MM-finaalissa Kanadaa vastaan.

Koto-Suomessa hype olikin melkoinen. Ensimmäistä kertaa elämässään Anttila joutui fanihysterian kouriin. Se ei häntä itseään haitannut.

– Olihan se aika erilainen kesä. Paljon oli tapahtumia. Olihan se aika lyhytkin kesä periaatteessa. 6-7 viikkoa ja alkoi taas uusi kausi. Paljon oli häslinkiä, mutta mukavaa sellaista, toteaa Mörkö Sport Contentille.

Mörkö korostaa juttelevansa mielellään tuntemattomien kanssa.

– Kyllähän siihen tottu. Ja ainahan sitä pääsee pakoonkin. Mutta mukavaa on ollut tavata ihmisiä, eikä kertaakaan ole ollut haitaksi.

Kesäharjoittelun Anttila aloitti kesäkuun lopulla. Kultahuumasta huolimatta kesäharjoittelu ei ole kärsinyt.

– Eka viikko meni hulinassa. Sen päälle taisin pitää viikon loman, ettei tullut harjoiteltua. Hyvä tilanne oli, että kisojen jälkeen paikat oli kunnossa. Ei ollut mitään rikki ja pystyi aloittamaan heti täysipainoisen tekemisen, eikä tarvinnut kuntouttaa mitään.

Palautumisaikaa raskaasta kaudesta oli vähemmän, kun MM-kisat loppuivat vasta toukokuun 26. päivä. Anttilan mukaan lepoa on ollut silti riittävästi.

– Ei kertaakaan noin pitkälle ole venynyt kausi kyllä aikaisemmin. Sai kuitenkin vähän levätä ja kuusi viikkoa treenata, niin ihan hyvin siinä sai aikaan kuitenkin.

Anttilan seurajoukkue Jokerit aloittaa kautensa 3. syyskuuta. Jokerit on hankkinut useita uusia vahvistuksia, kuten Petri Kontiolan, Antti Niemen ja Veli-Matti Savinaisen. Anttila uskoo joukkueen vahvistuneen.

– Tiettyjä osa-alueita on tullut paremmaksi. Odotan innolla yv:tä. On aika paljon palasia siihen. Ne on tärkeitä hetkiä pelissä kuitenkin voittamisen kannalta. Kokemusta on tullut lisää ja enemmän suomalaisia huippunimiä. Mulla on kova luotto siihen, että tarvittavat palaset ovat joukkueessa kyllä, hän sanoi.

Joukkueessa on myös enemmän suomalaispelaajia kuin viime kaudella.

– Ollaan saatu suomalaisia huippunimiä tänne, niin onhan se ihan tervetullutta. Ei tunnelma missään vaiheessa ole ollut huono aiemminkaan. Nyt pystyy tietysti enemmän puhumaan suomenkielellä, mutta muuten ei ole ihmeempää tapahtunut, Mörkö toteaa.

Viime kaudella Jokerit kompuroi pudotuspeleissä. Syksyn hyvästä liidosta ei ollut paljoa apua joukkueen sulaessa keväällä.

– Runkosarjan alku on tärkeä, mutta kyllähän meidän pitää olla parhaimmillamme keväällä. Aiemmin on ollut päinvastoin. Syksy on ollut hyvä ja kevät vähän vaikeampi. Siihen täytyy saada muutos. Peliä pitää kehittää koko ajan eikä päinvastoin, kommentoi Anttila asioista, joista olisi otettava opiksi.

Pudotuspeleissä pelaajien olisi nostettava myös tasoaan.

– Jokaisen pitää ottaa steppi ylöspäin, eikä vaan jatkaa sillä tasolla. Ne pelit vaatii kuitenkin enemmän ja pitää saada enemmän itsestään irti, Mörkö painottaa

Jokereille Anttila on tietysti melkoinen markkinointivaltti. Seuran omistaja ja GM Jari Kurri lupaa, ettei ”Mörköä” polteta loppuun.

– Ei kai sitä kukaan olisi uskonut. Oli se niin hieno tarina kaikin puolin se MM-kulta. Siitä saa tehtyä hienon kirjan. Me ollaan tietenkin ylpeitä, että meillä on Marko Anttila joukkueessa. Mutta yritetään nyt rauhottaa, että Marko pääsee keskittymään peleihin, eikä revitä häntä joka paikkaan. Varmasti kiivas kesä on ollut kyllä Mörköllä. Hän on päässyt eteenpäin Jokereissa tässä muutaman vuoden aikana.

Anttilan kansansuosion avulla väkeä luulisi saavan halliin.

– Kyllä mekin halutaan hyödyntää tilanne järkevissä merkeissä. Markkinoinnissa ollaan käytetty häntä paljon, kun on kuuma nimi, Kurri toteaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonien MM-kisaohjelma julki – heti kova haaste edessä

Kommentoi Facebookissa