Leijoniin odotellaan NHL-vahvistuksia – muuten MM-joukkue on varmistunut

Jukka Jalonen toimii Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana (Kuva: Jääkiekkoliitto)

Jukka Jalonen toimii Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Leijonilla on MM-ryhmässä 22 arvokisakultamitalistia, mutta ryhmään kaivataan kovia NHL-vahvistuksia. Mikael Granlund saattaa liittyä mukaan jo tällä viikolla.

JÄÄKIEKKO Suomen jääkiekkomaajoukkue ensi perjantaina alkaviin MM-kotikisoihin on käytännössä selvillä. Sunnuntai-iltana julkistetussa kokoonpanossa on mukana 18 olympiavoittajaa Pekingin kisoista ja siihen päälle neljä muuta pelaajaa, jotka olivat mukana 2019 MM-kultajoukkueessa.

Kokemusta voittamisesta riittää. Vaikka ennen MM-kisoja Leijonat hävisi neljä perättäistä ottelua, on joukkueella hyvä mahdollisuus menestyä tutulla konseptilla.

– Nyt selvillä on ryhmä, joka kokoontuu tiistaina Tampereelle. Ensimmäiset kisapassit leimataan kuitenkin vasta torstaina, eli siihen asti tarkkailemme edelleen Ruotsissa ja NHL:ssä pelaavia pelaajia ja lopullinen MM-joukkueen kokoonpano lyödään lukkoon vasta myöhemmin, Leijonien GM Jere Lehtinen kertoo tiedotteessa.

Päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan ryhmän tiivistäminen oli tälläkin kertaa vaikeaa.

– Valinnat ovat aina haastavia. Tasaisia pelaajia, jotka kilpailevat pelipaikoista ja rooleista. Prosessi on vielä kesken. Nyt mennään tällä ryhmällä ja katsotaan, mitä torstaina ja jatkossa tapahtuu, Jalonen sanoi.

Mutta NHL:ssä ovat parhaat pelaajat ja sieltä Suomi on saanut vahvuuteensa vain neljä pelaajaa. Yhtään niin sanottua NHL-tähtitason pelaajaa Leijonilla ei ole vahvuudessaan Patrik Laineen kieltäydyttyä MM-kisoista.

Nashville Predatorsin kausi päättynee NHL:ssä ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle. Sieltä Leijoniin vapautuisivat Mikael Granlund sekä Eeli Tolvanen.

Granlund on tiettävästi jo keskustellut osallistumisestaan MM-kisoihin. Tolvanen ei Leijoniin välttämättä mahdu. Hän ei kenties ole riittävän kova vahvistus syrjäyttääkseen MM-ryhmästä toisen pelaajan.

Jos Dallas Stars, Florida Panthers tai Carolina Hurricanes putoaa pudotuspeleissä jatkosta, voi Leijonat saada ison nipun kovan luokan NHL-pelaajia. Jos kaikki nämä joukkueet putoaisivat, voisi jopa kentällinen nykyisestä MM-ryhmästä mennä uusiksi.

Se on selviö, ettei Leijonien maalivahtiosasto tule muuttumaan, kun Nashvillen Juuse Saroksella on vammoja. Harri Säteri torjuu MM-kisoissa ykkösvahtina, Jussi Olkinuora on kakkosvahti ja Frans Tuohimaa kolmosvahti. Pekingissä tällä kolmikolla tuli olympiakultaa, eikä NHL:stä ole tarjolla riittävän hyvää täsmävahvistusta.

Olympiavoittajista Leijonien MM-ryhmästä jätettiin ulos hyökkääjä Niko Ojamäki. Leo Komarov ja Markus Granlund joutuivat jättämään MM-kisat väliin. Joonas Nättinen ei ollut MM-leirillä mukana, Valtteri Kemiläinen jatkaa pelejä vielä Ruotsissa ja Petteri Lindbohm NHL:ssä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonilla kriisi? – Viikon sisään neljä tappiota

Kommentoi Facebookissa