Leijonilla kriisi? – Viikon sisään neljä tappiota

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue voitti Pekingissä 2022 olympiakultaa (Kuva: Jääkiekkoliitto)

Ruotsi voitti Leijonat Globenissa maalein 4-3. Suomi on hävinnyt kahdeksan päivän sisään neljä ottelua.

JÄÄKIEKKO Leijonat kärsi sunnuntaina jo neljännen perättäisen tappionsa, kun Ruotsi voitti suomalaiset Tukholman Globenissa pelatussa EHT-turnauksen päätösottelussa maalein 4-3. Suomi hävisi kaikki kolme turnausotteluaan.

Ottelun alku oli Suomelle aivan kamala. Ruotsi karkasi viidessä minuutissa jo kahden maalin johtoon.

Leijonat toipui synkästä alusta. Sakari Manninen teki kaksi maalia ja nosti Suomen tasoihin. Ennen toisen erän loppua Joel Kellman maalasi Ruotsin kuitenkin 3-2 -johtoon.

Ruotsin NHL-vahvistus Emil Bemström laukoi ylivoimalla Ruotsin vielä kahden maalin johtoon. Harri Pesonen kavensi maalin edestä heti perään 3-4:ään, mutta tasoihin Leijonat ei päässyt.

Leijonien iltaa synkensivät myös loukkaantumiset. Hyökkääjä Saku Mäenalanen joutui jättämään pelin kesken. Myös puolustajat Mikko Lehtonen ja Atte Ohtamaa saivat kolhuja, mutta he pystyivät kuitenkin jatkamaan ottelua.

Olympiavoittaja Mäenalainen olisi todennäköinen valinta MM-kisajoukkueeseen. Hänen loukkaantumisensa olisi Leijonille paha takaisku.

Leijonat on kahdeksan päivän sisään hävinnyt neljä ottelua. Viime sunnuntaina Ruotsi voitti Suomen Tshekin turnauksen ottelussa 2-0. Torstaina Sveitsi voitti Suomen Tampereella 3-2 ja lauantaina Tukholmassa Tshekki voitti Suomen 3-1.

Kyse on tietysti vain harjoitusotteluista, mutta tuloksia voi pitää huolestuttavina. Alkavathan MM-kisat ensi perjantaina.

Tukholman EHT-turnauksen voitti Kari Jalosen valmentama Tshekki. Se voitti turnauksessa kaikki kolme otteluaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonat nyt tappioputkessa – tehottomuus ongelmana

Kommentoi Facebookissa