Leijonilla nihkeä ottelu Tshekkiä vastaan

Suomi on miesten jääkiekon hallitseva maailmanmestari

Suomi on miesten jääkiekon hallitseva maailmanmestari. (Kuva AOP)

Leijonat taipui Tshekille Prahassa pelatussa EHT-ottelussa maalein 1-2. Suomen esitys ei vakuuttanut.

JÄÄKIEKKO Leijonat pelaa MM-kisojen harjoitusleirinsä aikana vain kolme harjoitusottelua. Ensimmäinen niistä pelattiin keskiviikkona Prahassa, missä Tshekki voitti suomalaiset kapeassa kaukalossa maalein 2-1.

Ensimmäinen erä oli Suomelta heikko esitys pelillisesti. Tshekki hallitsi peliä selvästi, mutta siitä huolimatta Suomi johti ensimmäisellä erätauolla 1-0.

Puolustaja Axel Rindellin laukaus painui ruuhkan seasta sisään hänen viimeistellessään A-maajoukkueuransa avausmaalinsa. Rindellin maalin syötti Teemu Turunen.

Hyvän ottelun pelannut Suomen maalivahti Harri Säteri yllätettiin ensimmäisen kerran toisen erän lopulla. Kärpistä tuttu Libor Sulak laukoi ylivoimalla ja kiekko pomppi tolpan ja Säterin selän kautta häkkiin.

Tshekin voittomaali syntyi kolmannen erän puolivälin tienoilla. Saku Mäenalanen menetti kiekon ja Matej Stransky rankaisi välittömästi.

Leijonat pelasi ihan hyvän päätöserän ja sai painetta Tshekin päätyyn, mutta maalinteko ei enää onnistunut. Tshekki otti kotiturnauksen avausottelustaan täyden pistepotin.

– Oltiin vastaanottava osapuoli. Ei oikein saatu hyökkäyspeliä toimimaan. Taistelu oli kovaa. Puolustettiin hyvin keskellä. Mutta aika helposti meidät kiekosta irrotettiin. Paine on niin kova pienessä kaukalossa, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi TV5:n haastattelussa.

Tshekin EHT-turnauksen keskiviikon toisessa ottelussa Venäjä voitti Ruotsin maalein 6-4. Suomi pelaa Venäjää vastaan torstaina ja Ruotsia vastaan lauantaina.

MM-turnaus Latviassa alkaa perjantaina 21. toukokuuta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lukon ja TPS:n pelaajia ei MM-kisoissa nähdä

Kommentoi Facebookissa