Leijonilla surkea lauantai-ilta – laukauksen laatu ei riittänyt

Suomi on jääkiekon miesten hallitseva maailmanmestari

Suomi on jääkiekon miesten hallitseva maailmanmestari. (Kuva AOP)

Tshekki pehmitti surkeaa hyökkäyspeliä esittäneet Leijonat Karjala-turnauksessa 2-0.

JÄÄKIEKKO Tshekki voitti Suomen Leijonat Karjala-turnauksessa lauantaina 2-0. Suomen kokematon joukkue suoriutui hyökkäyspelissään surkeasti, kuten nollasta maalista voi päätelläkin.

Ottelun maalit nähtiin kahdessa ensimmäisessä erässä. Andrej Nestrasil teki voittomaaliksi jääneen 1-0-osuman maskin taka. Tshekki sai mainion alun toiseen erään, kun Jan Ordos vei joukkueen läpiajosta jo 2-0-johtoon. Siihen maalit sitten jäivätkin.

Suomen maalivahtia Sami Rajaniemeä tappiosta ei voi syyttää. A-maajoukkueessa debytoinut Rajaniemi torjui kahdessa ensimmäisessä erässä 25 kertaa. Kaikkiaan torjuntoja kertyi hänelle 29.

Leijonat hukkasi ottelussa muun muassa viisi ylivoimamahdollisuutta. Tapparastakin tuttu Tshekin veskari Dominik Hrachovina nollasi Suomen 24 torjunnallaan.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen totesi, ettei laukauksen laatu ollut riittävällä tasolla. Jalonen myönsi, ettei ylivoimapelinkään laatu vakuuttanut.

Juttuvinkki: Leijonat oli pilata vuosisadan jääkiekkoihmeen – ”Jos nyt häviätte noille suomalaisille…”

Kolmannessa erässä Suomi pelasi paremmin, mutta hyvästä otteesta huolimatta maaleja ei tullut. Jalonen totesi Dplayn haastattelussa, että kun piti tehdä ratkaiseva siirto, huippusyöttö tai hyvä laukaus, niin aina joku sitten vähän kämmäsi.

Suomi oli avausottelussaan hävinnyt Venäjän nuorten maajoukkueelle surkeasti 2-6. Tshekki-ottelussa maaleja meni omiin vähemmän, mutta hyökkäyspeli oli yhä tehotonta.

Sunnuntaina Leijonat päättää turnausurakkansa otteluun Ruotsia vastaan. Siinä ottelussa pelataan jo uskottavuudesta.

Suomi on Karjala-turnauksessa liikkeellä SM-liigapelaajilla. Maajoukkueen ensikertalaisia joukkueessa riittää.
Enemmän kuitenkin odotettiin. Toistaiseksi Suomi on alittanut tasonsa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonat sai Venäjän junnuilta selkäsaunan – ”Kaikki tiesi millainen joukkue on vastassa”

Kommentoi Facebookissa