Leijonille kaksi voittoa Norjasta – Härski Hartikainen palasi kotiin

Teemu Hartikainen voitti olympiakultaa Pekingissä 2022. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Leijonat voitti Norjan Kuopiossa pelatussa harjoitusottelussa maalein 2-1. Teemu Hartikainen teki voittomaalin kotikaupungissaan.

JÄÄKIEKKO MM-kotikisoihin valmistautuva Leijonat voitti tällä viikolla Norjan kahdesti. Torstaina Joensuussa Suomi oli parempi maalein 6-2 ja perjantaina Kuopiossa tuli voitto maalein 2-1.

Perjantain ottelu oli Suomelle vaikea. Norja puolusti hyvin.

– Ei mitään ilmatteeks eikä halvalla. Meiltä hyvä ensimmäinen erä. Mutta oltiin tehottomia ja sitten kolahti omissa. Kairattiin kuitenkin voitto kolmannessa erässä, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi TV5:n haastattelussa.

Voittomaalin Suomelle viimeisteli olympiavoittaja Teemu Hartikainen. Hän pelasi vuosien tauon jälkeen kotikaupungissaan Kuopiossa.

– Kyllähän se hienolta tuntui. En ole pitkään aikaan pelannut täällä ja nyt vielä voittomaali, Hartikainen sanoi TV5:llä.

Suomi on saanut huhtikuun harjoitusotteluissa Tanskalta ja Norjalta kovaa vastusta. Ottelut osoittavat, etteivät tasoerot niin suuria ole, vaikka Suomi normaalilla peliesityksellään Tanskan ja Norjan tavallisesti voittaakin.

Leijonien MM-kisojen harjoitusleirillä on mukana 16 olympiavoittajaa Pekingin kisoista, joista valtaosa lienee mukana myös MM-kisoissa. Harjoituspelit jatkuvat ensi viikolla Tshekin EHT-turnauksessa ja MM-leirille saapunee muutamia uusia pelaajia.

NHL:n runkosarja päättyy perjantaina 29. huhtikuuta. Mahdollisista NHL-vahvistuksista Leijonat tiedottanee toukokuun ensimmäisellä viikolla. MM-turnaus alkaa 13. toukokuuta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: NHL tekee paluun Suomeen – Patrik Laineen osallistuminen epävarmaa

Kommentoi Facebookissa