NHL tekee paluun Suomeen – Patrik Laineen osallistuminen epävarmaa

Kuva Fotolia

Colorado Avalanche ja Columbus Blue Jackets kohtaavat ensi marraskuussa kahdessa NHL:n runkosarjaottelussa Tampereella.

JÄÄKIEKKO NHL on vahvistanut järjestävänsä marraskuussa kaksi ottelua Suomessa. Columbus Blue Jackets ja Colorado Avalanche kohtaavat toisensa Tampereen upouudella Nokia-areenalla 4. ja 5. marraskuuta.

Columbus ja Colorado pelaavat Tampereella runkosarjaotteluita, joissa on siis urheilullista panosta. Näytösotteluista ei ole kyse.

Suomalaispelaajista Tampereella tositoimissa nähtäneen Coloradon huippuhyökkääjä Mikko Rantanen, mikäli hän on pelikunnossa. Columbuksen suomalaispelaajista ei sen sijaan ole tietoa.

Columbuksen maalivahdista Joonas Korpisalosta on tulossa rajoittamaton vapaa agentti ensi kesänä. Hyökkääjä Patrik Laine kauden jälkeen rajoitettu vapaa agentti, mikäli hän ei tee jatkosopimusta seuran kanssa. On mahdollista, että Laine kaupataan toiseen seuraan tai että hän ei tee marraskuun alkuun mennessä jatkosopimusta seuran kanssa.

Rantasen lisäksi Coloradossa pelaa suomalaisista Artturi Lehkonen. Hänestä tulee kesällä rajoitettu vapaa agentti.

Edellisen kerran NHL järjesti runkosarjaotteluita Suomessa syksyllä 2018. Silloin Winnipeg Jets ja Florida Panthers kohtasivat Hartwall-areenalla.

NHL:n piti järjestää runkosarjapelejä Hartwall-areenalla myös syksyllä 2020. Koronapandemia kuitenkin perui suunnitelmat.

Euroopassa tulevalla kaudella pelaavat NHL-joukkueista myös Nashville Predators ja San Jose Sharks. Nämä joukkueet pelaavat runkosarjan avausottelunsa Tshekissä Prahassa ja sitä ennen näytösottelut Saksan Berliinissä ja Sveitsin Bernissä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit kertoi sen virallisesti – tavoitteena paluu SM-liigaan 2023

Kommentoi Facebookissa