Leijonille nihkeä voitto Itävallasta – Jukka Jaloselta outo ketjumuutos

Leijonat voitti Itävallan maalein 3-1. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Tuore kunniatohtori Jukka Jalonen johti Leijonat 3-1 -voittoon Itävallasta. Maalinteko tökki taas.

JÄÄKIEKKO Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajalla Jukka Jalosella oli lauantaina ikimuistoinen päivä. Ensin hänet kruunattiin päivällä Jyväskylän yliopiston kunniatohtoriksi ja myöhemmin Suomi kaatoi MM-kotikisoissa Itävallan 3-1.

– Kyllä tänään on ollut aika mielenkiintoinen päivä, kieltämättä, hyväntuulinen Jalonen sanoi ottelun jälkeen.

Jalonen kävi päivällä Jyväskylässä ja hänet tuotiin takaisin Tampereelle helikopterikyydillä.

– En ole ennen helikopterissa ollut ja aika mielenkiintoinen kokemus. 45 minuuttia Jyväskylästä Tampereelle, että ei siinä kauaa nokka tuhissut. Vaikka tuntuu siltä, ettei se oikein mihinkään liiku, niin kyllä se kahta sataa suunnilleen menee. Mukava kuski oli siinä ja hänen kanssaan höpöteltiin. Hän seuraa kanssa lätkää paljon. Kiva reissu, Jalonen summasi.

Mutta lätkäänkin Jalosen piti lauantaina keskittyä. Itävalta keskittyi puolustamaan ja Suomi yritti murtaa heidän sumppuaan. Se onnistui riittävän hyvin, kun Suomi otti pelistä täydet kolme pistettä.

– Tultiin erittäin hyvin peliin, niin kuin vähän ennakoinkin, kun saatiin vähän sellaista rentoutta ensimmäiseen erään, mitä pelissä pitää ollakin. Saimme aika nopeasti maalin ja sitten se heidän ensimmäinen oli vähän sellainen ilkeä. Vähän se vaikutti. Ihan hyvä eka erä, mutta toinen oli sitten vähän vaikeampi. Hallittiin kyllä kiekkoa ja peliä, mutta se oli enemmän vähän sellaista ulkopuolella pyörimistä, Jalonen kertasi.

Itävalta teki Leijonille pelin turhankin vaikeaksi.

– Itävalta sumputti hyvin keskustaa ja vaikea sinne ytimeen oli päästä. Enemmän pitäisi ampua kauempaa silloin, kun joukkue pelaa tuolla tavalla. Kolmas erä oli sitten taas parempi ja olisimme voineet aikaisemminkin tehdä sen 3-1-maalin. Oltiin kärsivällisiä, eikä annettu heille oikeastaan mitään. Olihan nuo maalipaikkalukemat aika paljon tylymmät kuin lukemat, Jalonen analysoi.

Leijonat sai kasaan erittäin hyvin toimivan ketjun lauantain MM-otteluun Itävaltaa vastaan, kun Antti Suomela, Kasperi Kapanen sekä Kaapo Kakko iskettiin yhteen.

Ketjun peli oli selvästi parasta antia koko pelissä ja sai aikaan myös tulosta. Antti Suomela teki maalin ja Kasperi Kapanen teki maalin.

Suomelan maali oli todella komea ohjuri maalin edestä. Olli Määttä toimitti kiekon maalin eteen.

– Se oli mun mielestä hyvä peli Määtän Ollilta. Sain olla siinä hetken aikaa maalin edessä vapaana. Hyvä pelaaja näki mut siinä ja onneksi sain mailan siihen väliin ja meni uuniin, Suomela kertasi maaliaan.

Ketjunsa peliin Suomela oli tyytyväinen. Kemiat tuntuivat löytyvän heti.

– Joo, kyllä mä ihan tyytyväinen olen. Saimme paikkoja luotua ja on ihan äärimmäisen nopeita ja taitavia äijiä vierellä. Kassulla on ihan maailmanluokan nopeus ja Kaapo on kanssa tosi taitava. Oma työ on tehty aika helpoksi, Suomela kehui NHL-miehiä.

Kolmannessa erässä Leijonien valmennus yllätti, kun se rikkoi hyvin toimineen kakkosketjun.

– En osaa sen tarkemmin sanoa. Siihen lyötiin sitten Härski (Teemu Hartikainen) ja kyllä se hänenkin kanssa toimi ihan hyvin, Suomela kuittasi.

Suomela myönsi kuitenkin suoraan, että valmennuksen ratkaisu yllätti.

– No joo siis varmasti. Mutta mä menen silloin jäälle, kun pyydetään ja kenen kanssa pyydetään, Suomela sanoi.

Haastattelut Ville Hirvonen, Tampere

Lue myös: Leijonat takoi tylyt lukemat – ”Kolmanteen erään saatiin homma rauhoittumaan”

Kommentoi Facebookissa