Leijonat takoi tylyt lukemat – ”Kolmanteen erään saatiin homma rauhoittumaan”

Leijonat raateli Unkarin lukemin 7-1. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Suomi murjoi jääkiekon MM-kisoissa Unkarin maalein 7-1.

JÄÄKIEKKO Suomi otti odotetun murskavoiton MM-kisoissa Unkarista taottuaan taululle 7-1 -voittolukemat. Kaksi ensimmäistä erää meni Suomelta nihkeästi, mutta kolmannessa erässä Unkaria vietiin kuin pientä sikaa narussa Leijonien voitettua erän laukaukset 24-2.

– Vähän voi sanoa, että vaikeuksien kautta voittoon. Pari ekaa erää oli väkinäistä, pikkuisen semmoista yksilöurheilua liikaa. Fokus saattaa olla välillä vähän väärissä asioissa. Kolmanteen erään saatiin homma rauhoittumaan ja alettiin pelata vielä paremmin joukkueena yhdessä, miten me halutaan pelata. Se toi sitten tulosta, summasi Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen.

Aiemmissa peleissä suomalaisia oli vaivannut tehottomuus. Nyt iso gorilla näytti putoavan selästä, vaikka vastustaja edustikin turnauksen heikointa tasoa.

– Oli paljon hienoja maaleja. Maskipelimaaleja, mitä nykypäivän maalinteko vaatii. Jos sä pyörit kulmissa, ei hirveästi näy tehotilastoissa. Sun pitää mennä tonne maalin eteen. Et välttämättä pisteitä itse siitä saa, mutta autat muuta joukkuetta tekemään sen maalin, totesi Jalonen.

Myös ylivoima toimi hyvin. Kolme Leijonien maaleista tuli ylivoimalla.

– Hyvää se oli tätä ennenkin ollut. Näyttävää, mutta ei niin tehokasta. Tänään oli 17 maalipaikkaa ylivoimalla. Olisi jokunen maali voinut tulla lisääkin. Mutta hyvä, että tuli kolme, Jalonen arvioi.

NHL-tähdistä Kasperi Kapanen ja Kaapo Kakko pääsivät nyt maalin makuun. Mikko Rantanen ei vielä onnistunut, mutta hän syötti kolme maalia.

Jalonen ei vähättele onnistumisten henkistä merkitystä.

– Eiköhän se kaikille ole helpottavaa, jos pelaaja, joka haluaa tehdä maalin, onnistuu siinä. Ainahan se vapauttavaa ja rentouttavaa. Ei mene puristamiseksi, yliyrittämiseksi tai väärien asioiden tekemiseksi. Aina iso vaara on siihen. Meidän iso fokus on ollut, että pyritään olemaan kärsivällisiä.

Leijonien maalia vartioi viime kevään kultasankari Jussi Olkinuora. Hän hörppäsi yhden kiekon taakseen.

– Jussilla ei hirveästi hommia ollut tänään. Olisiko Unkarilla ollut seitsemän maalipaikkaa. Yksi meni. Ihan ok peli. Huomenna sanotaan, kumpi pelaa tai kuka pelaa, Jalonen kommentoi Olkinuoran suoriutumista.

Waltteri Merelä pelasi uransa ensimmäisen arvokisapelin päästyään Hannes Björnisen ja itsensä Mörkö Anttilan rinnalle. Jalonen oli näkemäänsä tyytyväinen.

– Ihan ok tuli peliin sisään. Kyllä me tiedetään hänen kykynsä ja taitonsa. Meillä on hyvin tasainen joukkue. Se on ihan sama, kuka Björnisen ketjussa pelaa. Kaikki siinä tällä kaudella olleet, ovat onnistuneet hyvin.

– Asettaa meille tietenkin haastetta, kuka huomiseen peliin laitetaan tai jatkossa ylipäätään. Hyviä vaihtoehtoja on tarjolla, Jalonen lisäsi valintaongelmasta Merelän ja sivuun joutuneen Ahti Oksasen välillä.

Kasperi Kapanen ja Joel Armia vaihtoivat kolmanteen erään ketjuja. Jalonen paljasti selkeän syyn ratkaisuun.

– Oli se, ettei peli kulkenut. Kolmannessa erässä kulki paljon paremmin. Toivotaan, että se oli hyvä liike molempien ketjujen kannalta.

Leijonilla on peli heti lauantaina Itävaltaa vastaan.

– Nyt huilataan ja katsotaan pelaajien kanssa varmaan niitä asioita, mitä tehtiin hyvin. Pyritään olemaan huomenna vielä alusta asti heti parhaimmillaan, Jalonen ennakoi.

Jalonen ei ole nähnyt vielä yhtään Itävallan peliä tämän kevään turnauksessa.

– En ole seurannut yhtään heidän pelaamistaan. Saadaan scouting report vasta tänään illalla ehtoolla. Mennään ottelu kerrallaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonien nihkeä ”ensimmäinen pakkopulla” – näin Jukka Jalonen kommentoi

Kommentoi Facebookissa