Kaksi autiotaloa syttyi tuleen yöllä – poliisi pyytää vihjeitä epäillyistä tuhotöistä

Poliisilaitos tutkii palojen syttymissyytä, eikä rikoksen mahdollisuutta voida sulkea pois. (Kuvituskuva Fotolia)

Suojeltu mutta rapistunut Breitensteinin huvila tuhoutui täysin, eikä palon syttymissyy ole selvillä.

TUHOTYÖ Poliisi tutkii kahta perjantain ja lauantain välisenä yönä Tampereella tapahtunutta tulipaloa epäiltyinä tuhotöinä.

Tampereen Santalahdessa Pahvitehtaanraitilla paloi asumaton Breitensteinin huvila. Suojeltu huvila oli rakennettu 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa ja se on toiminut muun muassa pahvitehtaan johtajan konttorina. Rapistunut rakennus tuhoutui täysin, eikä palon syttymissyy ole selvillä.

Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii palon syttymissyytä, eikä rikoksen mahdollisuutta voida sulkea pois. Tämänhetkisten tietojen perusteella tapahtunutta tutkitaan tuhotyön nimikkeellä.

Toinen tulipalo tapahtui lauantaina 20.5.2023 aamuyöllä Tampereen Koivistonkylässä Koivistontiellä sijaitsevassa autiotalossa. Hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen mukaan alueella asuneet henkilöt olivat havahtuneet kovaäänisiin pamauksiin ja havainneet tulipalon. Henkilöiden ripeän toiminnan ansiosta palo saatiin sammutettua alkuunsa eikä rakennukselle aiheutunut isompia vahinkoja.

Poliisin tapahtumapaikalla suorittaman tutkinnan perusteella myös tätä paloa on syytä epäillä tahallaan sytytetyksi. Asiaa tutkitaan epäiltynä tuhotyönä.

Poliisi pyytää tulipalojen tapahtumapaikkoilta tai niiden läheisyydessä havaintoja tehneitä henkilöitä ottamaan yhteyttä. Mahdolliset silminnäkijähavainnot ja vihjeet pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi tai jättämällä viesti vihjepuhelimen numeroon 0800 90022.

Lue myös: Turun puutalopaloa epäillään tahallaan sytytetyksi – poliisi tutkii tapausta tuhotyönä

Kommentoi Facebookissa