Leijonille tyly selkäsauna Globenissa – ”Me olimme erittäin tehottomia”

Jukka Jalonen luotsaa Suomen miesten jääkiekkomaajoukkuetta.

Jukka Jalonen luotsaa Suomen miesten jääkiekkomaajoukkuetta. (Kuva AOP)

Ruotsi pehmitti Leijonat Globenissa tylyin lukemin 5-1.

JÄÄKIEKKO Leijonat päätti Ruotsin EHT-turnauksen tylyyn 1-5-tappioon turnausisännälle Tukholman Globenissa. Suomen joukkue nukkui ensimmäisen erän ja se ratkaisi Ruotsin siirryttyä nopeasti 3-0 -johtoon.

Joel Mustonen kavensi avauserän lopulla 1-3:een. Toisessa erässä Suomi hallitsi, mutta ei saanut maaleja aikaiseksi.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ei syyttänyt pelaajiaan asenteen puutteesta taiston tauottua, mutta harmitteli joukkueensa tehottomuutta.

– Kyllä tämän voisi tiivistää tehokkuuteen ja tehottomuuteen. Ruotsi oli erittäin tehokas omissa paikoissaan ja me olimme erittäin tehottomia. Siinä oli varmaan syy tähän tappioon, Jalonen sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Leijonilta putosi kesken pelin kaksi pelaajaa pois loukkaantumisten vuoksi. TPS:n tähti Lauri Pajuniemi putosi avauserässä ja hänet korvannut Aleksi Mustonen vähän myöhemmin. Jalonen ei osannut kertoa heidän tilanteestaan vielä mitään.

– Ei havaintoa, Jalonen tyytyi sanomaan.

Suomi voitti EHT-turnauksessa vain yhden ottelun. Venäjä kaadettiin Helsingissä, mutta Tshekille ja Ruotsille tuli tappiot Tukholmassa

– Ensimmäinen peli oli hyvä. Toinen peli oli vaisumpi ja tänään pelasimme suuren osan pelistä itseasiassa ihan hyvin, mutta siellä tuli sitten pieniä lapsuksia, jos näin voisi sanoa ja Ruotsi kyllä pani kiekon verkkoon aina paikoista. Kyllä he jäätävän tehokkaasti pelasivat. Oli meillä aika montakin paikkaa, mutta ei vain saatu paikoista sisään. Ei voi poikia syyttää huonosta asenteesta. Kovalla työmoraalilla teimme töitä, Jalonen summasi.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Juuse Saros unelmoi Pekingin olympialaisista – ”Kaikki NHL-pelaajat haluaisivat varmasti”

Kommentoi Facebookissa