Leijonissa koronatartunta – olympiajoukkueeseen muutoksia

Leijonat ja Venäjä kaukalossa Karjala-turnauksessa. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Leijonat ja Venäjä kaukalossa Karjala-turnauksessa. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Joonas Kemppainen ei pelaa Leijonien olympiajoukkueessa koronatartunnan takia. Toni Rajala jää altistuksen takia varotoimenpiteenä keskiviikon Pekingin lennolta pois.

JÄÄKIEKKO Suomen miesten Jääkiekon miesten olympiajoukkue lentää Pekingiin keskiviikkona. Kaikki joukkueeseen valitut eivät kuitenkaan lennolle lähde.

Hyökkääjä Joonas Kemppainen joutuu jäämään koronavirustartunnan takia olympialaisista sivuun. Hänen tilalleen joukkueeseen on nimetty Joonas Nättinen, joka seuratasolla pelaa Severstal Tsherepovetsissa.

Myös Toni Rajala jää varotoimenpiteenä lennolta pois. Kyse on varotoimenpiteestä altistuksen vuoksi.

Olympiakomitea tiedottaa, että Rajalan tilannetta seurataan ja asiasta tiedotetaan, kun matkustaminen Pekingiin on mahdollista. Seuraava mahdollinen lento Helsingistä lähtee maanantaina 7. helmikuuta.

Varapelaajina Pekingiin matkustavat hyökkääjät Veli-Matti Savinainen (Jokerit) ja Teemu Turunen (Jokerit) sekä puolustajat Oliwer Kaski (Avangard Omsk) ja Tommi Kivistö (Jokerit). Varapelaajat harjoittelevat joukkueen kanssa mutta eivät majoitu kisakylään, vaan noin kuuden kilometrin päähän kisakylästä. Lisäksi Janne Juvonen jää varamaalivahdiksi kotimaahan.

Olympialaisiin tammikuussa tehty poikkeussääntö mahdollistaa enintään kuuden varapelaajan ottamisen mukaan olympialaisiin. Varapelaajat voivat korvata turnauksen aikana koronaan sairastuneita tai loukkaantuneita pelaajia joko yksittäisessä tai useammassa ottelussa.

– Mietimme todella tarkasti, mitä teemme varapelaajien suhteen. Tästä on luonnollisesti käyty keskustelut jokaisen varapelaajan roolissa kisoihin matkustavan kanssa, ja kun meille aukeni mahdollisuus varautua muutoksiin tällä tavalla, halusimme sen hyödyntää. Kertoo paljon pelaajista ja kiinnostuksesta maajoukkuetta ja olympialaisia kohtaan, että he ovat valmiita ottamaan roolin vastaan, vaikka takeita peleistä emme vielä voi antaa, kommentoi General Manager Jere Lehtinen.

Keskiviikkoillan lennolla on mukana myös Viivi Vainikka, joka liittyy Naisleijonien vahvuuteen. Vainikka joutui jäämään pois alkuperäiseltä lennolta viime viikolla koronavirustartunnan vuoksi.

Teksti Otto Palojärvi/ Olympiakomitean tiedote

Lue myös: Valtteri Filppula kantaa Suomen lippua Pekingin olympialaisten avajaisissa

Kommentoi Facebookissa