Lemmikin sairastuminen voi tulla kalliiksi

Kuva Pixabay

Lemmikkiä hankittaessa ei aina tule ajatelleeksi, minkä verran lemmikin huolenpito kustantaa. Alkuun mietitään vain lemmikin ostohintaa, mutta eläimen elinaikana kuluja kertyy hyvin monenlaisista hankinnoista. Varsinkin lemmikin sairastuminen voi tulla omistajalle kalliiksi.

Lemmikkivakuutus korvaa osan eläinlääkärikuluista

Lemmikkivakuutuksen eli eläinvakuutuksen kattavuus riippuu valitusta vakuutuksen laajuudesta. Tyypillisesti eri vakuutusyhtiöt eivät korvaa kuluja, jos lemmikiltä joudutaan poistamaan hammaskiveä tai eläin kastroidaan. Lemmikin tapaturman tai sairastumisen kohdalla eläinvakuutuksesta voi kuitenkin olla todella suuri rahallinen hyöty.

Erilaiset rajoituksen sekä poikkeustapaukset voivat kuitenkin vaikuttaa korvattavuuteen, joten kannattaa ennen eläinvakuutuksen hankkimista kilpailuttaa ja vertailla eri vakuutusyhtiöt. Vertaa lemmikkivakuutuksien omavastuuosuuksia sekä mitä vakuutus korvaa ja erityisesti, mitä vakuutus ei korvaa. Kiinnitä vakuutustarjouksissa huomiota myös vakuutusten vuosimaksuihin, enimmäiskorvaussummiin tapaturma- ja sairaustapauksissa sekä onko korvattavuus sidoksissa vakuutuskauteen.

Vakuutusyhtiöiden välillä on eroja myös hoitokuluvakuutuksen vakuutusmäärästä. Lisäksi omavastuut vaihtelevat yhtiöittäin. Osalla on kiinteä euromääräinen omavastuuosuus ja osalla prosentuaalinen.

Eläinvakuutuksella saat turvaa ja apua tilanteissa, joissa lemmikki sairastuu, loukkaantuu äkillisesti tai jopa kuolee. Vakuutus korvaa usein myös kuluja, jos lemmikkisi aiheuttaa ulkopuolista vahinkoa.

Eläinvakuutusten vertailussa kannattaa kiinnittää useampaan kohtaan huomiota sekä miettiä, haluatko vakuuttaa lemmikkieläimen vai uskotko taloudellisen puskurisi olevan riittävä eläinlääkärikulujen maksamiseen lemmikin sairastuessa.

Eläinlääkärikulujen rahoittaminen vakuudettomalla lainalla

Lemmikin sairastuminen on hyvin ikävä tilanne ja lemmikin hoitamisen eteen haluaa tehdä parhaansa. Ellei eläinvakuutusta ole tai sairauden tai tapaturman laatu ei ole sellainen, että vakuutus voisi sitä korvata, tarvittava raha täytyy löytää muualta.

Lemmikin hoito ja eläinlääkärikulut voivat nousta hyvinkin korkeaksi eikä hoitamatta jättäminen ole monellekaan omistajalle vaihtoehto, jos leikkauksella tai tarvittavalla lääkityksellä lemmikin tiedetään melko suurella varmuudella toipuvan.

Tällöin rahoitusvaihtoehtona voidaan käyttää vakuudetonta kulutusluottoa, jonka maksuaika riippuu haettavasta lainasummasta. Tyypillisesti eläinlääkärikulujen kattamiseen haetaan pientä lainaa noin 1000 – 3000 euroa, mutta jos lemmikin sairaus vaatii röntgen-, laboratorio sekä magneettitutkimusta ennen leikkausta tai vaativampaa toimenpidettä saattaa eläinlääkärikulut nousta jopa 5000 euroon saakka.

Monet Suomen lainapalvelut myöntävät lainaa myös eläinlääkärikulujen rahoittamiseen. Netissä vakuudettoman lainan saa hyvin nopeasti käyttöön ja lainan lyhentäminen tapahtuu kerran kuukaudessa tyypillisesti tasaerissä. Lainaa varten ei yleensä tarvitse vakuuksia tai henkilötakausta, mikä nopeuttaa lainaprosessia. Myönnetyn lainan voi tarvittaessa käyttää myös muihin kuluihin, jota lemmikin sairastumisen kohdalla voidaan tarkoittaa, kuten muun muassa lemmikin paranemista edistävää fysioterapiaa, akupunktioita tai kiropraktiikkaa. Eläinlääkäri antaa tarvittaessa neuvoja jatkotoimenpiteistä.

Artikkeli on yhteistyökumppanimme tuottamaa sisältöä

Kommentoi Facebookissa