Lentokoneissa ei ollut verkkoyhteyttä – miehet ostivat katteettomilla pankkikorteilla yli sata hajuvesipulloa

Tilatut tuotteet ovat olleet pääasiassa erilaisia hajusteita, mutta joukossa on ollut myös suklaapaketteja ja muutamat aurinkolasit.

Tilatut tuotteet ovat olleet pääasiassa erilaisia hajusteita, mutta joukossa on ollut myös suklaapaketteja ja muutamat aurinkolasit. (Kuva Fotolia)

Kahden miehen epäillään hankkineen kymppitonnin edestä lentokoneostoksia petoksella.

RIKOS Helsingin poliisi on aloittanut tutkinnan erikoisesta tapauksesta, jossa kahden miehen epäillään tilanneen saman lentoyhtiön lennoilla tuhansien eurojen arvosta ennakkotilaustuotteita, jotka he ovat maksaneet useilla eri pankkikorteilla.

Lentokoneissa ei ollut verkkoyhteyttä, joten maksuja ei voitu varmentaa lennon aikana. Henkilöiden käyttämät pankkikortit ovat myöhemmin osoittautuneet katteettomiksi.

Tilatut tuotteet ovat olleet pääasiassa erilaisia hajusteita, mutta joukossa on ollut myös suklaapaketteja ja muutamat aurinkolasit. Lennot ovat yleensä lähteneet Lontoosta ja määränpää on ollut Pohjois-Euroopassa.

– Tapauksia on ollut viime vuoden maaliskuun jälkeen yhteensä kuusi. Miehet eivät ole olleet lennoilla yhdessä, mutta molemmat ovat käyttäneet ainakin yhtä samaa pankkikorttia, kertoo rikoskomisario Hannu Kortelainen Helsingin poliisilaitokselta.

Viimeisin tilaus tehtiin 14.11. lennolla Lontoosta Helsinkiin.

– Tällä kertaa hajusteita oli tilattu yli sata pulloa ja yli 5 000 euron arvosta. Poliisi otti tiistaina toisen miehistä kiinni Helsinki-Vantaan lentokentällä ja myös toisen miehen henkilöllisyys on poliisin tiedossa.

Lentoyhtiö arvioi taloudellisten haittojen suuruudeksi noin 10 000 euroa. Poliisi tutkii tapausta rikosnimikkeellä törkeä petos.

Kommentoi Facebookissa