Liekehtivä matkustajakone teki hätälaskun Moskovaan – lentoturmassa kuoli yli 40 ihmistä

Aeroflotin liekehtivä matkustajakone onnistui toisella yrittämällään laskeutumaan kentälle.

Aeroflotin liekehtivä matkustajakone onnistui toisella yrittämällään laskeutumaan kentälle. (Kuva AOP)

Onnettomuuden syy on epäselvä, lentokenttäviranomaiset ovat kertoneet teknisistä ongelmista.

ONNETTOMUUS Venäläisen Aeroflot-lentoyhtiön Suhoi Superjet eli Suhoi SSJ100-kone joutui tekemään sunnuntaina hätälaskun Moskovan Šeremetjevon kentälle. Murmanskiin matkalla ollut kone ilmoitti pian nousunsa jälkeen palaavansa takaisin.

Lentokone kaarsi lentokentän yllä ja onnistui toisella yrittämällään laskeutumaan kentälle. Laskeutumisen yhteydessä kone syttyi ilmiliekkeihin, ilmeisesti koneen polttoainetankkeja ei ollut tyhjennetty. Aeroflotin mukaan koneen evakuointi onnistui 55 sekunnissa, mutta turma vaati silti useita uhreja.

Turmakoneessa oli yhteensä 78 ihmistä, joista matkustajia 73. Viimeisten viranomaistietojen mukaan 41 henkilöä kuoli, mukana kaksi lasta, ja 37 selviytyi. Toistakymmentä henkilöä on ollut sairaalahoidossa. Viidestä miehistön jäsenestä neljä selvisi, mukana molemmat lentäjät.

Komsomolskaja Pravdalle kommentoinut lentoemäntä kertoi, että tulessa olleen koneen sisälle ei näkynyt liekkejä, mutta kaikki matkustajat huusivat koneen palavan.

Onnettomuuden syy on epäselvä, lentokenttäviranomaiset ovat kertoneet teknisistä ongelmista. Matkustajista osa uskoo koneeseen iskeneen salaman.

Lue myös: Lentokoneprotestista tuomittu vihreiden lainsäädäntösihteeri – ”En olisi voinut toimia tilanteessa toisin”

Kommentoi Facebookissa