Liigan runkosarjan paras pelaaja on Julius Junttila – Charles Bertrandille kaksi palkintoa

Kärppien Julius Junttila voitti Lasse Oksanen -palkinnon tasaisen äänestyksen.

Kärppien Julius Junttila voitti Lasse Oksanen -palkinnon tasaisen äänestyksen. (Kuva AOP)

KalPan kanadalaispuolustaja Mathew Maione vei viihdyttävimmän pelaajan äänestyksen murskavoitolla.

JÄÄKIEKKO Kärppien Julius Junttila on valittu Liigan runkosarjakauden 2017–18 parhaaksi pelaajaksi. Junttila voitti Lasse Oksanen -palkinnon tasaisen äänestyksen jälkeen ennen JYP:n Antti Suomelaa ja TPS:n Tomi Kalliota.

”Lasse Oksanen -palkinnon saa pelaaja, joka merkittävimmällä tavalla, omalla taidollaan ja tahdollaan, on vaikuttanut joukkueensa menestykseen Liigan runkosarjassa. Palkinnon voittaja valitaan jääkiekkotoimittajien äänestyksellä.”

Julius Junttila keräsi yhteensä 128 ääntä. Antti Suomelan äänimäärä oli 115 ja Tomi Kallion 110. Junttila keräsi äänestyksessä eniten ykkössijoja, 28. Sekä Suomela että Kallio saivat toimittajien äänestyksessä 23 ykkössijaa.

Puolustajista parhaiten äänestyksessä menestyi HIFK:n Miro Heiskanen, joka sijoittui kokonaistuloksissa viidenneksi. Maalivahdeista eniten ääniä keräsi SaiPan Frans Tuohimaa. Äänestykseen osallistui kaikkiaan 97 toimittajaa ja ääniä sai yhteensä 29 pelaajaa.

Runkosarjan jälkeen suoritettuja muita palkitsemisia oli Veikkauksen Vedonlyönnin Kultainen kypärä, jonka voitti Tomi Kallio, TPS:lle meni myös erikoistilannepelaamisesta Hopealuistin. Kärppien Charles Bertrand voitti sekä tehopörssin että maalipörssin, ja sai näin sekä Matti Keinonen -palkinnon että Aarne Honkavaara -palkinnon. Veli-Pekka Ketola -palkinto annettiin pistepörssin voittajalle Antti Suomelalle.

Liigassa valittiin kahden viime kauden tapaan myös viihdyttävin pelaaja. Palkinnon saajan määritti yleisö äänestämällä. KalPan näyttävä kanadalaispuolustaja Mathew Maione vei voiton ylivoimaisella äänisaaliilla. Äänestyksessä annettiin yhteensä yli 15 000 ääntä.

Tyylikkäistä otteistaan tunnettu Maione pelasi kuluvan kauden runkosarjassa kaikki 60 ottelua keräten pisteet 15+24=39. Tällä pistemäärällä Maione voitti myös Liigan puolustajien pistepörssin. Puolustajan plusmiinustilasto näytti lukemaa +17.

Kuluva kausi on Kanadan ja Italian passit omaavalle Maionelle ensimmäinen Liigassa. Maione on liigahistorian kolmas pelaaja, joka vastaanottaa Liigan viihdyttävin pelaaja -palkinnon, joka on mennyt jokaisella kerralla puolustajalle. Aiemmin palkinnon ovat voittaneet Ari Vallin ja Joe Finley.

Liigan neljännesfinaalit käynnistyvät tiistaina 20. maaliskuuta. Neljännesfinaalien otteluparit ovat Kärpät–Ässät, TPS–SaiPa, Tappara–KalPa ja JYP–HIFK.

  • Lähde Liiga

Kommentoi Facebookissa