Liikennekuolematonta päivää vietetään jälleen – viime vuonna se onnistui Suomessa hyvin

Euroopan tieliikenteessä kuolee joka päivä noin 70 henkilöä ja useita satoja loukkaantuu vaikeasti.

Euroopan tieliikenteessä kuolee joka päivä noin 70 henkilöä ja useita satoja loukkaantuu vaikeasti. (Kuva Fotolia)

Suomessa kuoli tieliikenteessä viime vuonna yhteensä 224 ihmistä.

TURVALLISUUS Keskiviikkona 19. syyskuuta vietetään Euroopan laajuista liikenneturvallisuuspäivää teemalla ”kukaan ei kuole liikenteessä”. Teemapäivälle on aihetta, koska Euroopan tieliikenteessä kuolee joka päivä noin 70 henkilöä ja loukkaantuu vaikeasti useita satoja.

Suomessa tieliikenteessä kuoli viime vuonna yhteensä 224 ihmistä – heistä jokainen on liikaa. Jokainen tienkäyttäjä voi omilla valinnoillaan vaikuttaa liikenneturvallisuuteen. Tällaisia valintoja ovat muun muassa turvalaitteiden käyttö, asianmukainen ajonopeus, ajamiseen keskittyminen sekä raittius liikenteessä.

– Vaikka nämä asiat ovat itsestään selvyyksiä, tahtovat ne joiltakin kuitenkin unohtua. Tämän takia poliisin rooli valvojana ja valistajana on tärkeä, niin tänään kuin tulevaisuudessakin, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta sanoo.

Viime vuonna Liikennekuolematon päivä onnistui Suomessa hyvin. Päivän aikana liikenteessä ei kuollut kukaan. Päivän aikana kuitenkin tapahtui 12 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta, joissa valitettavasti loukkaantui 14 henkilöä.

Liikennekuolematon päivä järjestetään nyt kolmatta kertaa ja sen toimeenpanijana on Euroopan liikennepoliisiverkosto TISPOL sen 30 jäsenmaan voimin sekä yhteistyössä EU-komission ja Euroopan liikenneturvallisuusneuvoston ETSC:n kanssa.

Suomessa mukaan on kutsuttu useita eri liikenneturvallisuuden sidosryhmiä. Teemapäivän nimi Project EDWARD koostuu sanoista European Day Without A Road Death.

Lue myös: Oletko pelännyt joskus kuljettajan kyydissä? – Niin on tehnyt joka kolmas suomalainen

Kommentoi Facebookissa