Linja-auton kuljettaja arvioi väärin kääntymisen taukopaikalle – rekka törmäsi bussin takaosaan

Linja-auton kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. (Kuvituskuva Poliisi)

Linja-auton ja rekka-auton liikenneonnettomuus sattui Turun valtatiellä.

LIIKENNETURVALLISUUS Hämeen poliisilaitos kertoo, kuinka hätäkeskukseen tuli torstaina iltapäivällä useita ilmoituksia rekan ja linja-auton liikenneonnettomuudesta Turun valatiellä Pyyttämön kohdilla.

Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että keski-ikäinen mies ajoi linja-autolla Turun valtatietä Hämeenlinnan keskustan suunnasta. Hänen tarkoituksensa oli kääntyä kulkusuunnassaan vasemmalle Pyyttämön taukopaikalle ja lähteä ajamaan takaisin Hämeenlinnan suuntaan.

Linja-auton kuljettaja teki havainnon vastaantulevasta rekka-autosta, mutta arvioi ehtivänsä kääntyä taukopaikalle. Linja-auto ei ehtinyt kuitenkaan kääntyä kokonaan, vaan takaosa jäi ajoradalle ja Rengon suunnasta tullut kuorma-auto törmäsi siihen.

Linja-autossa ei ollut matkustajia. Ensihoito tarkasti molempien osallisten vammat tapahtumapaikalla. Kumpaakaan kuljettajista ei tarvinnut kuljettaa jatkohoitoon. Ajoneuvot vaurioituivat törmäyskohdistaan. Linja-auton kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Lue myös: Kolmen raskaan ajoneuvon kolari – säiliöauto törmäsi ensin lavettiautoon, ja suistui sitten vastaan tulleen rekan eteen

Kommentoi Facebookissa