Linja-autonkuljettaja sai turmasta ehdottoman vankeustuomion – vahingonkorvauksia satoja tuhansia

Linja-autonkuljettaja velvoitettiin maksamaan vahingonkorvauksia yhteensä noin 460 000 euroa.

Linja-autonkuljettaja velvoitettiin maksamaan vahingonkorvauksia yhteensä noin 460 000 euroa. (Kuva Fotolia)

Tilausliikenteessä ollut linja-auto suistui Kuopion moottoritien liittymässä sillalta ja putosi junaradalle.

TUOMIO Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut elokuussa 2018 Kuopiossa tapahtuneesta onnettomuudesta linja-autoa kuljettaneen miehen yhden vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Tapauksessa Pohjois-Ruotsin Kalixista eläkeläisten tilausajossa ollut linja-auto suistui Kuopion moottoritien liittymässä sillalta ja putosi junaradalle. Todistajien mukaan kuljettajan ajo oli ollut holtitonta ja pohjoissuomalainen kuljettaja ajoi myös ylinopeutta.

Käräjäoikeuden mukaan syytetty rikkoi useita kuljettajalle tieliikennelaissa asetettuja keskeisiä velvoitteita ja toimi törkeän huolimattomasti. Tuomion perusteena olivat neljä törkeää kuolemantuottamusta, 13 törkeää vammantuottamusta ja törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Vahingonkorvauksia linja-autonkuljettaja velvoitettiin maksamaan yhteensä noin 460 000 euroa.

Syyttäjä vaati miehelle 2–2,5 vuoden ehdotonta vankeustuomiota, puolustuksen mukaan liikenneolosuhteet olivat yllättävät. Tuomio ei ole toistaiseksi lainvoimainen.

Lue myös: Kohtalokkaan bussiturman tutkinta on valmis – raskaat rikosepäilyt linja-auton kuljettajaa kohtaan

Kommentoi Facebookissa