Kohtalokkaan bussiturman tutkinta on valmis – raskaat rikosepäilyt linja-auton kuljettajaa kohtaan

Pohjoissuomalaista miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, neljästä kuolemantuottamuksesta sekä 12 törkeästä vammantuottamuksesta.

Pohjoissuomalaista miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, neljästä kuolemantuottamuksesta sekä 12 törkeästä vammantuottamuksesta. (Kuva Fotolia)

Linja-auto suistui junaradalle sillä seurauksella, että matkustajina olleista neljä henkilöä menehtyi.

ONNETTOMUUS Poliisi on saanut Kuopion Kolmisopessa 24.8.2018 tapahtuneen suuronnettomuuden esitutkinnan valmiiksi ja asia siirtyy syyteharkintaan.

Esitutkinta koskee tapausta, jossa tilausliikenteessä ollut linja-auto suistui Kuopion moottoritien ja Kolmisopen liittymässä junaradalle sillä seurauksella, että matkustajina olleista neljä henkilöä menehtyi. Onnettomuudessa loukkaantui kaikkiaan 22 henkilöä, joista 17 oli linja-autossa.

– Esitutkinnassa on selvitetty muun muassa linja-auton kuljettajan ajokunto ja ajoneuvon kunto. Tutkinnan yhteydessä on linja-autoon sekä tapahtumapaikkaan on tehty laaja tekninen tutkinta. Esitutkinnassa on kuultu luonnollisesti asianosaisia sekä useita todistajia ja asiantuntijoita, tapauksen tutkinnanjohtajana toiminut rikoskomisario Pekka Jäntti kertoo.

Ennen junaradalle suistumista linja-auto osui henkilöautoihin, jotka olivat pysähtyneinä risteykseen tai olivat ylittämässä risteystä. Näissä törmäyksissä loukkaantui yhteensä viisi henkilöä. Onnettomuudessa loukkaantuneiden vammat olivat eriasteisia.

Onnettomuudessa myös loukkaantunutta, vuonna 1951 syntynyttä pohjoissuomalaista miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, neljästä kuolemantuottamuksesta sekä 12 törkeästä vammantuottamuksesta.

Lue myös: Tuhoisan bussiturman syyt selvisivät – onnettomuuteen vaikutti myös kuljettajan pitkäaikaissairaus

Kommentoi Facebookissa