Lintujen rengastaja menehtyi – jäi puussa kiinni valjaisiinsa ja puristuksiin

Tapausta tutkitaan poliisissa kuolemansyyn selvittämisenä. (Kuvituskuva Poliisi)

Rengastaja ei enää jaksanut mennä ylöspäin, että olisi saanut köyden vapaaksi.

ONNETTOMUUS Itä-Uudenmaan poliisille on kirjattu ilmoitus, missä lintujen rengastaja menehtyi lauantaina 11.6.2022 Loviisassa jäätyään puussa kiinni valjaisiinsa ja puristuksiin.

– Tapausta tutkitaan meillä kuolemansyyn selvittämisenä ja siihen liittyvä tieto on salassa pidettävää, Itä-Uudenmaan poliisisista rikoskomisario Markku Lylykangas kertoo.

Rengastajalla oli tapahtumahetkellä käytössään vyötärön ympärillä ollut kiipeilyvyö. Vyö oli jäänyt oksan päälle jumiin, mikä aiheutti sen, että vyö oli vetäytynyt rengastajan kainaloihin saakka.

– Rengastaja ei enää jaksanut mennä ylöspäin, että olisi saanut köyden vapaaksi, vaan väsyi ja ote petti kohtalokkain seurauksin, Lylykangas jatkaa.

Onnettomuustutkintakeskus on suomalainen turvallisuustutkintaa tekevä viranomainen, joka toimii Oikeusministeriön yhteydessä.

– Haluamme muistuttaa kaikille rengastajille ja työkseen tai harrastuksen puitteissa korkealle kiipeäville kiinnittämään erityistä huomiota korkealla työskentelyn käytäntöihin ja tarkistamaan, että kaikki tarvittavat varusteet ovat kunnossa, sanoo Otkesin johtava tutkija Kai Valonen.

Lue myös: Työpaikoilla pudotaan korkealta – ja usein sairauslomalle

Kommentoi Facebookissa