Lionel Messi ei pääse Diego Maradonan rinnalle – tylyjä syytöksiä tappion jälkeen

Lionel Messi on voittanut FC Barcelonassa kaiken mahdollisen, mutta Argentiinan maajoukkueessa vain olympiakultaa.

Lionel Messi on voittanut FC Barcelonassa kaiken mahdollisen, mutta Argentiinan maajoukkueessa vain olympiakultaa. (Kuva AOP)

Lionel Messi ja Argentiina hävisivät välieräottelussa Brasilialle 0-2.

JALKAPALLO Jalkapallon Etelä-Amerikan mestaruusturnausta Copa Americaa isännöivä Brasilia pelaa sunnuntaina turnauksen finaalissa. Välieräottelussa tiistaina Brasilia voitto arkkivihollisensa Argentiinan 2-0.

Gabriel Jesus maalasi Brasilian 1-0-johtoon 19. minuutilla. Toisen maalin viimeisteli Roberto Firmino parisenkymmentä minuuttia ennen loppua.

Argentiinalla oli hetkensä, mutta sihti ei ollut kohdallaan. Sergio Aguero ja Lionel Messi osuivat ylärimaan.

Supertähdet Aguero ja Messi voivat kunnioittaa selostajalegenda Bror-Erik Walleniuksen kuolematonta viisautta. Bubihan totesi aikanaan, että jalkapallo-ottelussa maali tarkoittaa sitä, että pallo pitää saada tolppien väliin.

Messiä tappio otti koville. Ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa hän haukkui tuomariston.

Messiä sapetti, etteivät tuomarit käyttäneet VAR-videotarkistuksia. Messin mielestä Argentiinalta vietiin kaksi rangaistuspotkua.

Messi antoi palaa myös Etelä-Amerikan jalkapalloliiton ja Brasilian suuntaan. Hän ilmoitti, että liiton vastuulla olisi puuttua asioihin, kun Brasilia kontrolloi asioita. Messi väitti rivien välistä, että Brasilia olisi muka kontrolloinut tuomaritoimintaa.

Messin purnaus on epäurheilijamaista, mutta katkeran pettymyksen keskellä urheilijan on vaikea hillitä itseään. Ja Messin tapauksessa maajoukkuepettymyksiähän riittää.

Messi on Cristiano Ronaldon ohella maailman tunnetuin jalkapalloilija. Häntä voi varmasti pitää maanmiehensä Diego Maradonan veroisena legendana.

Mutta toisin kuin Maradonaa, ei Messiä rakasteta Argentiinassa koko kansan supersankarina. FC Barcelonassa kaiken mahdollisen voittanut Messi kun ei ole voittanut Argentiinan paidassa MM-kultaa tai Copa Americaa.

Olympiakultaa Messi on voittanut Pekingissä 2008. Mutta olympialaisissahan kaikki parhaat pelaajat eivät ole mukana, joten olympiavoittoa ei legendaarisiin voittoihin lasketa.

Jalkapallon MM-kisoissa Messi on pelannut neljästi. Vuosina 2006 ja 2010 Argentiina hävisi Saksalle puolivälierissä. Vuonna 2014 Argentiina ylsi finaaliin, mutta hävisi Saksalle jatkoajalla 0-1.

Messin MM-kisapettymykset jatkuivat viime vuonna Venäjällä. Argentiinan tie katkesi jo neljännesvälierässä tulevan maailmanmestarin Ranskan voitettua 4-3.

Copa Americassakin Messi on kokenut useita katkeria hetkiä. Hän oli Argentiinan kanssa häviämässä finaalia Chilelle 2015 ja 2016.

Ensi vuonna Messi saa vielä uuden tilaisuuden. Copa America pelataan nimittäin jo 2020, koska turnaus siirretään samoille vuosille EM-kisojen kanssa.

Vuonna 2022 Messi on 35-vuotias. Hän voisi kenties pelata silloin MM-kisoissa Qatarissa.

Joka tapauksessa on varmaa, ettei Messi yllä Maradonan saavutuksiin käsimaaleissa. Siitä pidetään huolta VAR-videotarkistuksissa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: USA:n kohupelaaja Megan Rapinoe penkitettiin – syy selvisi

Kommentoi Facebookissa